19:33 17.09.2015

Правоохоронці затримали депутата Мосійчука, позбавленого недоторканності

2 хв читати
Правоохоронці затримали депутата Мосійчука, позбавленого недоторканності

Народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук покинув будівлю українського парламенту у супроводі правоохоронців.

Як передає кореспондент агентства, І.Мосійчук добровільно вийшов із кабінету, де відбувалося засідання фракції, і пройшов у супроводі правоохоронців у напрямку одного з виходів. При цьому на нього не надівали наручників.

Перед цим він, обнявшись, попрощався з депутатами з фракції Радикальної партії.

Після цього з подвір’я парламенту виїхав кортеж у складі чотирьох мікроавтобусів Volkswagen Transporter із затемненими вікнами. Імовірно, в одному з автомобілів перебуває І.Мосійчук.

Водночас нині триває обшук правоохоронцями автомобіля, який імовірно належить І.Мосійчуку.

Пізніше народний депутат фракції Радикальної фракції Андрій Лозовой у коментарі журналістам підтвердив, що співробітники СБУ вивезли І.Мосійчука з території Верховної Ради.

Стосовно автомобіля, припаркованого біля будівлі парламенту, в якому проводили обшук працівники СБУ, А.Лозовой сказав, що точно не знає, але, можливо, це автомобіль І.Мосійчука.

Згідно з українським законодавством, суд має обрати затриманому запобіжний захід.

Як повідомлялося, під час засідання парламенту в четвер увечері з трибуни Верховної Ради генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України і надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

"Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених одним із народних депутатів України. Під час розслідування зібрано всі докази цих злочинів", - заявив В.Шокін.

Після цього він оприлюднив відео оперативної зйомки, на якому І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

Далі В.Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії І.Мосійчука. "Я прошу народних депутатів невідкладно зараз дати згоду в цій залі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата І.Мосійчука", – зазначив він.

Після цього спікер парламенту Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного цього питання. Парламентарі підтримали внесення до порядку денного. В.Гройсман поставив на голосування саме питання про зняття недоторканності та арешт І.Мосійчука. Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосували 262 депутати.

В.Гройсман заявив, що в найкоротші терміни підпише це рішення парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА