12:21 20.09.2015

Безстрокова мирна громадянська акція із блокування Криму почалася

2 хв читати
Безстрокова мирна громадянська акція із блокування Криму почалася

На адміністративному кордоні Херсонської області та окупованої Автономної республіки Крим в полудень неділі стартувала безстрокова громадянська акція кримських татар та громадських активістів з торговельного блокування півострова, повідомляє радник глави МВС України Зорян Шкіряк.

"На пропускних пунктах Чонгар, Чаплинка, Каланчак почалася блокада вантажівок, що прямують на півострів", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю близько полудня.

За його словами, спецпідрозділ Управління МВС в Херсонській області, батальйон "Херсон" забезпечує охорону громадського порядку під час проведення акції, з метою недопущення будь-яких провокацій. Працівниками міліції керує заступник начальника УМВС в Херсонській області Ілля Ківа.

"Створений відповідний координаційний штаб акції. До нього увійшли і представники "Правий Сектор", зокрема командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький та "Хорват", який здійснює управління активістами ПС. Зараз вони безпосередньо перебувають на місці подій. Всі дії повністю узгоджуються спільно з організаторами акції, членами координаційного штабу, представниками МВС, СБУ та прикордонної служби. Все під контролем", - написав З. Шкіряк.

За словами радника глави МВС України, "людей вже дуже багато, постійно прибувають із різних регіонів країни". На місці блокади розгорнуті намети, польові кухні, санвузли.

Водночас, кореспондент телеканалу "112.Україна" за телефоном також підтвердив, що блокування основних шляхів сполучення з Кримом почалося. "Ми в населеному пункті Чонгар. У кількох кілометрах від нього вже почалася акція... Зараз бачимо, як під'їхала вантажівка на дорозі, до неї підігнали спеціальний кран і зараз бетонними блоками безпосередньо перекриватимуть дорогу. Також тут неподалік від дороги лежать шини і ми бачимо спеціальні дорожні шипи, якими, як ми припускаємо, згодом активісти перекриють дорогу", - сказав він.

За словами кореспондента видання, в районі Чонгара зібралися кілька сотень людей, які тримають в руках прапори кримськотатарського народу, прапори України, представники Самооборони Майдану, Самооборони Генічеська. Також у місці блокування перебувають представники ДУК "Правий сектор", батальйонів "Донбас" і "Айдар".

Як передає в своєму акаунті в Twitter інтернет-видання "Крым. Реалії", "не доїжджаючи до Чонгару, в районі селища Новоолексіївка зупиняються фури".

Водночас, як повідомляє інтернет-видання з посиланням на свого кореспондента, вантажні автомобілі продовжують в'їжджати на територію Криму через контрольно-пропускний пункт Каланчак. За словами кореспондента "Крим. Реалії", прикордонники в прискореному режимі пропускають фури, які не встигли пройти через адмінкордон за минулий день. Біля пропускного пункту наразі перебуває черга з вантажних машин протяжністю близько 2 км. Учасників акції із блокування вантажного транспорту на пропускному пункті Каланчак наразі немає. Вони збираються за кілька кілометрів від черги вантажівок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА