11:37 25.09.2015

Суд розгляне скаргу захисту депутата Мосійчука на обрання запобіжного заходу

2 хв читати
Суд розгляне скаргу захисту депутата Мосійчука на обрання запобіжного заходу

Апеляційний суд Києва 2 жовтня розгляне скаргу захисту народного депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Ігоря Мосійчука на обрання йому Печерським районним судом Києва запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 15 листопада.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю мали розглядати апеляцію захисника заарештованого депутата. Проте під час засідання сам І.Мосійчук заявив, що не уповноважував адвоката, який подав скаргу, на такі дії і на представлення його інтересів.

У зв'язку з цим суд прийняв рішення 2 жовтня провести засідання, на якому розглянути апеляцію, яка буде підготовлена адвокатом, що представляє інтереси І.Мосійчука.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва обрав 18 вересня для І.Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Після цього депутат оголосив голодовку.

На засіданні парламенту 17 вересня генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що правоохоронці розслідують протиправну діяльність одного з народних депутатів України, і надав в парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, в яких фігурує нардеп від Радикальної партії І.Мосійчук.

"Генеральною прокуратурою України розслідується кримінальне провадження за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених одним із народних депутатів України. Під час розслідування зібрано всі докази цих злочинів", - заявив В.Шокін.

Після цього він оприлюднив відео оперативної зйомки, на якому І.Мосійчук, зокрема, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

Далі В.Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність із депутата від фракції Радикальної партії І.Мосійчука. "Я прошу народних депутатів невідкладно зараз дати згоду в цій залі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата І.Мосійчука", – зазначив він.

Після цього спікер парламенту Володимир Гройсман поставив на голосування питання про внесення до порядку денного цього питання. Парламентарі підтримали внесення до порядку денного. В.Гройсман поставив на голосування саме питання про зняття недоторканності та арешт І.Мосійчука. За таке рішення проголосували 262 депутати.

Після засідання фракції Радикальної партії І.Мосійчук покинув будівлю українського парламенту у супроводі правоохоронців.

І.Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА