15:51 25.09.2015

Суд Донецької області засудив майора ЗС РФ Старкова до 14 років позбавлення волі

3 хв читати
Суд Донецької області засудив майора ЗС РФ Старкова до 14 років позбавлення волі

Дзержинського районний суд Донецької області засудив громадянина Росії Володимира Старкова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомив заступник генерального прокуратора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Півгодини тому головуючий судового засідання Дзержинського (!) Районного суду Донецької області, за клопотанням державного обвинувача-прокурора Головної військової прокуратури, оголосив вирок майору Збройних Сил Російської Федерації Старкову насамперед (окрім інших статей Кримінального Кодексу) за участь у веденні агресивної війни проти України у виконання наказів начальника Генштабу РФ Герасимова. 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Пізніше А. Матіос написав, що В. Старков в українському суді вину визнав повністю. "Гімн Росії не співав!", - зазначив він.

Як повідомлялося, в ніч на 26 липня співробітники Державної прикордонної служби України на контрольному посту "Березове" (Донецька обл.) затримали "КамАЗ" із боєприпасами, в якому перебували двоє чоловіків у військовій формі. Машина, що їхала з тимчасово непідконтрольної Україні території, перевозила боєприпаси.

Затриманими виявилися громадянин Росії Володимир Старков, 1978 р.н, житель Хабаровського краю, а також українець Руслан Іотко, 1967 р.

Як повідомив глава СБУ Василь Грицак, "одразу після затримання Старков зізнався в тому, що він є громадянином Росії, що належить до кадрового складу Збройних сил РФ".

Крім того, В. Грицак заявив, що після затримання В. Старкова російське командування дало вказівку бойовикам взяти в полон українських військових, щоб згодом обміняти.

Він також повідомив, що українська сторона намагалася зв'язатися з родичами В. Старкова. "Після затримання Старкова ми намагалися зв'язатися з його родиною, але побачили, що дані в соціальних мережах знищені", - сказав глава СБУ, додавши, що спроба з допомогою мобільного телефону затриманого вийти на його родину також була безуспішною.

Глава СБУ також повідомив, що були спроби надання хабара українським прикордонникам з метою забрати російського офіцера одразу ж після його затримання. "До честі українських прикордонників, вони не піддалися на провокації", - сказав глава СБУ і закликав українських військовослужбовців докласти всіх зусиль, щоб не потрапити в полон.

У свою чергу, радник глави СБУ Юрій Тандит вважає, що В. Старкова можуть обміняти на українських полонених. Відповідаючи на запитання "Громадського ТБ"щодо можливого обміну В. Старкова на українських полонених, Ю. Тандит сказав: "Можливо. Однак повторю, що є лише одна людина, яка може ухвалити таке рішення і взяти на себе повну відповідальність – це президент".

"У нашій країні є гарант Конституції, який контролює процес звільнення. Зрозуміло, що ГРУшники (затримані російські спецназівці Євген Єрофєєв і Олександр Александров) це люди, які йшли вбивати. Майор Старков – людина, що займалася забезпеченням зброєю. Він не вбивця. Він виконує накази, не вбиваючи людей. Це, звичайно, має велике значення", - пояснив радник глави СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА