11:55 31.08.2019

В УСР повідомили про закриття "справи І.Калєтніка", нове призначення Матіоса та внесення Луценком змін до ЄРДР

2 хв читати
В УСР повідомили про закриття "справи І.Калєтніка", нове призначення Матіоса та внесення Луценком змін до ЄРДР

В Управління спеціальних розслідувань (УСР) Генпрокуратури 30 серпня надійшов наказ генпрокурора Юрія Луценка, яким головний військовий прокурор Анатолій Матіос призначений куруючим заступником за роботою УСР.

Як повідомляється на сторінці УСР у соцмережі "Фейсбук", з'ясувалося, що 29 серпня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) дані у 20 кримінальних провадженнях і змінив орган досудового розслідування, забравши їх у слідчих УСР.

В УСР стверджують, що за кількома провадженнями слідчі вже готували підозри.

"Ну, і вишенькою на торті став наказ Луценка, який надійшов до УСР також 20.08.2019, яким головного військового прокурора Матіоса А. В., за наявності у нього реального конфлікту інтересів, визначено куруючим заступником за роботою УСР. Щоб розуміти і контролювати інші кримінальні провадження, які ще залишилися у слідчих", - наголошується в повідомленні.

Крім того, УСР повідомило про те, що заступник генпрокурора Сергій Кізь прийняв рішення про закриття провадження щодо колишнього першого заступника Верховної Ради Ігоря Калєтніка у зв'язку з відсутністю складу злочину в його діях.

В УСР наголосили, що йдеться про кримінальне провадження за підозрою деяких високопоставлених чиновників і народних депутатів в організації та голосуванні незаконним способом за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

За інформацією ЗМІ, у травні 2019 року адвокат Ірина Залюбовська повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру скасувати розшук І.Калєтніка. "Суд встановив незаконність дій Генеральної прокуратури України і вкотре визнав, що кримінальне провадження за так званими законами 16 січня є політичним переслідуванням", - заявила Залюбовська.

Як повідомлялося, Верховна Рада 29 серпня 2019 року звільнила Луценка з посади генпрокурора і призначила на цю посаду Руслана Рябошапку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА