15:43 28.09.2015

Перекриття залізничної вітки до "Кримського титану" на адмінкордоні з Кримом не впливає на роботу "Укрзалізниці"

2 хв читати
Перекриття залізничної вітки до "Кримського титану" на адмінкордоні з Кримом не впливає на роботу "Укрзалізниці"

Перекриття активістами громадської організації "Всеукраїнський союз ветеранів АТО" залізничної вітки до підприємства Ukrainian Chemical Products (раніше - "Кримський титан", входить до Group DF Дмитра Фірташа) на адміністративному кордоні з Кримом не має якогось впливу на роботу "Укрзалізниці", оскільки вітка є під'їзною колією, що не належить відомству.

"Плити перекриття розташовані на коліях, які не належить до структури "Укрзалізниці", яка працює в правовому полі, на підставі приписів та конвенцій. Зазначене перекриття колії не впливає на роботу "Укрзалізниці", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в її прес-службі.

Раніше, в понеділок, заступник начальника УМВС у Херсонській області Ілля Кива повідомив агентству, що цього дня представники Всеукраїнського союзу ветеранів АТО повністю перекрили позавідомчу залізничну вітку, яка заходить на півострів Крим до заводу "Титан". Її перекрито бетонними плитами, встановлено знаки, сполучення припинено.

"Укрзалізниця" минулого тижня заявила, що не перевозить вантажів територією тимчасово окупованого Криму, а доставка вантажів у напрямку півострова з материкової частини України здійснюється лише до контрольних пунктів в'їзду/виїзду із зазначеною територією.

"Укрзалізниця" перевозить вантажі лише до контрольного пункту в'їзду на тимчасово окуповану територію України - станції Вадим у Херсонській області, контрольованої митниками та прикордонниками", - йшлося в повідомленні прес-центру "Укрзалізниці".

Там зазначали, що згадане в деяких ЗМІ підприємство ПрАТ "Кримський титан" із березня 2015 року має іншу юридичну назву Ukrainian Chemical Products та зареєстроване в Києві. Воно має власну під'їзну колію, для подачі вагонів та перетину адміністративного кордону використовує власний локомотив після митного оформлення та проходження прикордонного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА