12:06 29.09.2015

"Укрзалізниця" не приймає до перевезення вантажі у вагонах ПВК та її української "дочки"

2 хв читати
"Укрзалізниця" не приймає до перевезення вантажі у вагонах ПВК та її української "дочки"

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") не приймає до перевезення вантажі у вагонах оперування ТОВ "Перша вантажна компанія (РФ) і її дочірнього підприємства – ТОВ "Перша вантажна компанія в Україні" і не здійснює навантаження в ці вагони.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", конвенційні обмеження були введені у відповідності з рішенням Ради національної безпеки і оборони України з дня офіційного опублікування указу президента України №549/2015 – з 22 вересня 2015 року.

Вантажі, які до введення заборони вже були прийняті до перевезення, доставляються до вантажоодержувачів з метою вивільнення інфраструктури. Після цього порожні вагони відправляються до станцій ВАТ "РЗ".

На території України, за даними "Укрзалізниці", під час введення заборони перебувало близько 4,1 тис. вагонів в оперуванні ТОВ "Перша вантажна компанія" та ТОВ "Перша вантажна компанія в Україні". Станом на 29 вересня їх залишилося 472 раніше навантажених і 1913 порожніх.

"Для перевезення вантажів відправники залучать вагони інших власників. Обсяги перевезень у вагонах ПВК і дочірнього підприємства були незначними. Так, за вісім місяців 2015 року загалом у внутрішньому сполученні, експортних, імпортних і транзитних вантажів у вагонах власності "ПВК в Україні" було перевезено 1,21 млн тонн – це 0,5% загального обсягу вантажоперевезень та у вагонах "ПВК" перевозилися 324,3 тис. тонн вантажів – 0,1%", - повідомляє "Укрзалізниця".

Основними користувачами вагонів ПВК були металургійні підприємства. Крім того, ними користувалися ТОВ "Миколаївський глиноземний завод", відправники щебеневої продукції ПАТ "Полонський гірничий комбінат", ТОВ "Юнігран" та інші.

Як повідомлялося раніше, на сайті президента опубліковано указ про введення санкцій щодо компаній і громадян РФ. Зокрема він поширювався і на ці дві компанії.

Цей документ містить припис про обмеження курсування вагонів ПГК і ПГКУ на території України і при цьому не передбачає затримання, арешт або націоналізацію майна цих двох компаній.

ПВК - найбільший у РФ оператор залізничних перевезень. Крім РФ оператор працює в Україні та Казахстані, має спільне підприємство з залізницями Фінляндії. Компанія входить до UCL Rail - залізничний дивізіон групи Універсальний Cargo Logistics Holding (UCL Holding) Володимира Лісіна. Групі належить близько 200 тис. вагонів різних типів, велика частина з них - піввагони. Окрім залізничних активів вона об'єднує стивідорні компанії на північному заході та півдні країни і великі російські судноплавні підприємства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА