18:25 05.10.2015

За клопотанням Шокіна суддям Печерського райсуду Києва продовжено строк відсторонення від посад

2 хв читати
За клопотанням Шокіна суддям Печерського райсуду Києва продовжено строк відсторонення від посад

За клопотанням генерального прокурора України Віктора Шокіна Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ) було прийнято рішення про відсторонення та продовження строку відсторонення низці суддів від займаних посад.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури в понеділок, таке рішення ВККСУ прийняла на засіданні 2 жовтня 2015 року.

"У зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності відсторонено терміном на два місяці з посад суддів Печерського районного суду міста Києва та Суворовського районного суду міста Одеси", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, ВККСУ прийняла рішення продовжити термін усунення на один місяць від посад суддів Деснянського районного суду міста Києва та Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Водночас, в повідомленні відомства не уточнюються прізвища суддів.

Як повідомлялося, 4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Судді О. Царевич і В. Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів "Автомайдану" і в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох осіб у січні минулого року.

Крім того, О. Царевич входила до складу колегію суддів у першій справі екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка. Також вона була слідчим суддею у справі про вбивство екс-нардепа Євгена Щербаня, де було висунуто звинувачення колишньому прем'єр-міністру України, лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Суддя Печерського районного суду міста Києва С. Вовк підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме в ухваленні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, згідно з якою законного власника було позбавлено його майна. Цей кримінальний злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України. Він також виносив вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

10 липня 2015 р. генпрокурор України Віктор Шокін направив до ВККСУ клопотання про відсторонення від посад суддів Печерського районного суду міста Києва Оксани Царевич та Сергія Вовка.

18 серпня Вища кваліфікаційна комісія суддів України продовжила термін відсторонення судді С. Вовка на два місяці. 9 вересня 2015 року ВККСУ на засіданні в середу ухвалила рішення про відсторонення від посади О. Царевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА