10:35 07.10.2015

Суд зобов'язав зареєструвати представника "Нашого краю" Сальдо кандидатом у мери Херсона

2 хв читати
Суд зобов'язав зареєструвати представника "Нашого краю" Сальдо кандидатом у мери Херсона

Одеський апеляційний адміністративний суд зобов'язав міську виборчу комісію Херсона зареєструвати представника партії "Наш край" Володимира Сальдо лідером списку на виборах до Херсонської міськради і кандидатом у мери, повідомляє прес-служба партії.

Водночас питання про реєстрацію В.Сальдо виборчком ще не розглядав.

Раніше Одеський апеляційний адміністративний суд заборонив херсонському міськвиборчкому затверджувати текст виборчих бюлетенів до остаточного рішення про участь у виборах мера кандидата від "Нашого краю" В.Сальдо.

На початку жовтня Херсонський адмінсуд визнав протиправним і скасував рішення міськвиборчкому, яким В.Сальдо відмовили в реєстрації, проте на це рішення було подано апеляцію. Перед цим міськвиборчком відмовив представнику "Нашого краю" в реєстрації кандидатом у мери міста незважаючи на те, що В.Сальдо керував Херсоном протягом десяти років.

Як зазначають у партії, збори суддів Херсонського окружного адміністративного суду також ухвалили рішення звернутися до Херсонського міськвиборчкому та ЦВК зі скаргою на члена міськвиборчкому Андрія Мурашкіна за порушення забезпечення захисту виборчих прав громадян.

В.Сальдо був мером Херсона у 2002-2012 рр., при цьому очолював спочатку обласну, потім міську організацію Партії регіонів. У 2012-2014 рр. був народним депутатом ВР України VII скликання, входив до фракції Партії регіонів, але в лютому 2014 року залишив її й пізніше увійшов до складу парламентської групи "Економічний розвиток".

У червні того самого року В.Сальдо був виключений зі списку нев'їзних до окупованого Криму після того, як відкликав свій голос за проект постанови Верховної Ради "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим", а також за прийняття за основу і скорочення терміну підготовки до другого читання проекту закону "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України" та проінформував про це Держраду Криму своїм зверненням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА