13:55 09.10.2015

Fitch знизило РДЕ Києва в національній валюті до рівня "RD" - обмежений дефолт

2 хв читати
Fitch знизило РДЕ Києва в національній валюті до рівня "RD" - обмежений дефолт

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Києва в національній валюті до рівня "RD" (обмежений дефолт) із рівня "C" та національний довгостроковий рейтинг до рівня "RD(ukr)" з рівня "CCC(ukr)".

Як повідомляється в прес-релізі агентства, зниження довгострокового РДЕ Києва в національній валюті здійснено після продовження термінів виплат за внутрішніми облігаціями міста (серій G та H) на загальну суму 4,29 млрд грн на 12 місяців, тоді як первинні терміни погашення припадали на 1 жовтня та 7 грудня 2015 року відповідно.

"Fitch розглядає зазначену реструктуризацію внутрішніх облігацій як дефолт відповідно до своєї методології щодо обміну проблемних боргових зобов'язань. Тому агентство знизило довгостроковий РДЕ міста в національній валюті та національний довгостроковий рейтинг до рівнів "RD" і "RD(ukr)", - повідомляється в документі.

Крім того, згідно з очікуваннями Fitch, бюджетні показники Києва залишаться волатильними. "Це обумовлено загальним слабким рівнем державних фінансів країни, нижчою передбачуваністю її фіскальної політики та коротким горизонтом планування, що посилюється негативним макроекономічним трендом", - вважають в агентстві.

Водночас Fitch підтвердило довгостроковий РДЕ міста в іноземній валюті на рівні "C" (дефолт є близьким або неминучим), що відображає очікувану реструктуризацію єврооблігацій Києва.

Як повідомлялося, Київська міська рада 3 вересня затвердила відстрочення погашення облігацій серій G та Н, на загальну суму 4,29 млрд грн, до 19 грудня 2016 року і 10 жовтня 2016 року відповідно. Процентну ставку за обома випусками збережено на колишньому рівні - 15,25% річних та 15,2% річних відповідно.

Окрім зазначених цінних паперів, Київ має намір реструктуризувати єврооблігації на $250 млн із терміном обігу до 6 листопада 2015 року і на $300 млн із терміном обігу до 11 липня 2016 року, оскільки вони включені в периметр боргової операції, передбаченої програмою розширеного фінансування EFF Міжнародного валютного фонду. Київська міськрада схвалила реструктуризацію муніципальних єврооблігацій, випущених у 2005-му і 2011 роках у березні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА