18:47 29.01.2016

Комунальники Києва нагадують про небезпеку перебування на льоду за плюсової температури

2 хв читати
Комунальники Києва нагадують про небезпеку перебування на льоду за плюсової температури

У зв'язку з плюсовою температурою повітря впродовж останніх кількох днів на водоймах спостерігається танення льоду, тому фахівці КП "Плесо" закликають громадян не ігнорувати елементарні правила власної безпеки, не виходити на лід, обходити вкриті льодом річки, канали, озера, ставки та інші водойми.

"Не виходьте на молодий лід під час слабких і нетривалих морозів, не виходите на лід у місцях, де поблизу можуть бути стічні води, передусім теплі (з підприємств і заводів), у районі гирл, де одна річка впадає в іншу, де річка або струмок впадає в озеро тощо", - зазначено в попередженні, оприлюдненому на сайті Київської міськдержадміністрації в п'ятницю.

Людям, які люблять кататися на ковзанах, комунальники нагадують, що проводити дозвілля таким чином можна тільки в перевірених і обладнаних для цього місцях. Також не можна дозволяти дітям виходити на лід без нагляду дорослих.

Звертаючись до рибалок, у КП "Плесо" закликали не збиратися на льоду групами, не підходити один до одного ближче, ніж на 3 м. "Відстань між лунками рибалок має бути мінімум 5-6 метрів, не можна робити навколо себе одразу кілька лунок; якщо з лунки вода починає бити фонтаном, необхідно негайно залишити це місце; ні в якому разі не виходите на лід увечері або вночі, під час туману, дощу або заметілі; не виходьте на лід самостійно, залишайтеся у полі зору тих, хто за необхідності зможе надати вам допомогу", - зазначили комунальники.

Також у жодному разі не можна перевіряти міцність льоду ударом ноги: "Зробіть це за допомогою палиці".

В інформації зазначено, що ходити можна по вже прокладеній лижні, проте якщо таких немає, треба уважно розробити маршрут, стоячи на березі. Окрім цього, не можна відходити далеко від берега, адже швидша течія там, де лід тонший, і не можна наближатися до темних плям - ділянок, де лід неміцний, є вода, що виступає.

Наполегливо не рекомендується також наближатися до місць, де в лід вмерзли корчі, водорості, гілочки, тріски, бульбашки повітря тощо, де лід не є міцним, не можна й ходити поряд із тріщинами та по ділянці, відокремленій від основного масиву кількома тріщинами

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА