13:25 12.10.2015

Постачання електроенергії до Криму здійснюються двома із чотирьох ЛЕП - "Укренерго"

2 хв читати
Постачання електроенергії до Криму здійснюються двома із чотирьох ЛЕП - "Укренерго"

Постачання електроенергії з материкової частини України в окупований Крим станом на ранок понеділка здійснюються по ЛЕП 330 кВ Каховка-Джанкой і ЛЕП 220 кВ Каховка-Титан, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НЕК "Укренерго".

За її даними, нині енергопостачання Криму здійснюється в обсязі 650 МВт, що на 200 МВт нижче за повну потребу півострова.

У прес-службі нагадали, що повітряну лінію Каховка-Джанкой було позапланово включено в роботу у зв'язку з виведенням в ремонт лінії 330 кВ Мелітополь-Джанкой через пошкодження електроопори.

При цьому на лінії Каховка-Джанкой зупинено реконструкцію, здійснювану у рамках проекту будівництва ПС 330 кВ Каховська, необхідної для забезпечення повної видачі потужності Запорізькій АЕС.

В "Укренерго" звертають увагу на те, що згідно із законом України "Про електроенергетику", системний оператор діє відповідно до Правил роботи Оптового ринку електроенергії (ОРЕ) та договору з ДП "Енергоринок" і зобов'язаний чітко дотримуватися добового графіка навантажень, визначеного ДП "Енергоринок". За невиконання графіка "Укренерго" несе відповідальність, зокрема економічну.

"Ми розуміємо громадянську позицію кримськотатарського народу та всіх учасників акції блокади Криму, але "Укренерго" як системний оператор ОЕС України не приймає і не може приймати будь-яких рішень щодо припинення подачі електроенергії споживачам, що суперечать вимогам чинного законодавства та/або умовам укладених договорів", - зазначили в прес-службі НЕК.

За її даними, в. о. директора "Укренерго" Всеволод Ковальчук за підсумками переговорів із начальником штабу громадської ініціативи блокади Криму Ленуром Іслямовим переконав у необхідності допуску персоналу НЕК для здійснення ремонту електроопори.

Ремонтні бригади на місці подій забезпечені необхідними матеріалами і технікою та готові виконати роботи з відновлення пошкодженої опори ЛЕП до кінця сьогоднішнього дня.

Як повідомлялося, заступник начальника УМВС Херсонської області Ілля Кива повідомив, що повідомлення про пошкодження бетонної електроопори високовольтної лінії Джанкой-Мелітополь, розташованої в полі на відстані 1 км від с. Чонгар, надійшло до міліції 6 жовтня близько 8:10. Енергопостачання Криму у зв'язку з пошкодженням опори високовольтної лінії електропередач не припинялося.

Пошкодження опори ЛЕП 330 кВ Мелітополь-Джанкой, за оперативними даними, відбулося внаслідок спрацювання вибухового пристрою.

До окупованого Криму електроенергія з континентальної частини України може надходити чотирма ЛЕП: 330 кВ Мелітополь-Джанкой, 330 кВ Каховка-Островська, 330 кВ Каховка-Джанкой та 220 кВ Каховка-Титан.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА