16:21 14.10.2015

Засудженого в РФ сина депутата ВР України Джемілєва етапували до колонії в Астраханській області

2 хв читати
Засудженого в РФ сина депутата ВР України Джемілєва етапували до колонії в Астраханській області

Сина депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва - Хайсера Джемілєва, засудженого в Росії у справі про вбивство, етапували для відбування терміну покарання, повідомив його адвокат Микола Полозов.

"Захист отримав відомості, що Х.Джемілєва нині направлено в одну з колоній на території Астраханської області. Але нам поки що невідомо, де конкретно його тримають нині", - сказав М.Полозов агентству "Інтерфакс-Південь" у середу.

У червні Краснодарський крайовий суд на підставі вердикту присяжних визнав Х.Джемілєва винним за ч. 1 ст. 226 та ч. 1 ст. 222 (розкрадання та зберігання зброї), за ч. 1 ст. 109 КК РФ (вбивство через необережність) і засудив його до п'яти років колонії загального режиму.

Проте на початку вересня Верховний суд РФ зменшив термін ув'язнення на півтора року. У своєму рішенні Верховний суд зазначив, що за обвинуваченням за ст. 109 КК РФ (вбивство через необережність) закінчився строк давності.

М.Полозов, у свою чергу, наголосив, що продовжить домагатися повного скасування вироку своєму довірителю, у зв'язку з чим готує наглядову скаргу на рішення Верховного суду РФ.

Він нагадав, що вироком Дніпровського суду Києва Х.Джемілєва також засуджено за аналогічними статтями звинувачення, і Україна домагається його видачі.

"Ми наполягатимемо, що російський вирок має бути скасовано, оскільки людина, згідно з чинними міжнародними правовими нормами, не може бути двічі засуджена за той самий злочин", - наголосив адвокат.

Х.Джемілєв, 1981 року народження, - син депутата Верховної Ради України, колишнього лідера меджлісу кримськотатарського народу М.Джемілєва.

Згідно з матеріалами справи, в травні 2013 року Х.Джемілєв потайки викрав із будинку батька у Бахчисараї (Крим) карабін з оптичним прицілом і набої до нього. Він переніс зброю до свого будинку, розташованого по сусідству, де зберігав на шафі в спальні.

За даними слідства, вдень 27 травня 2013 року Х.Джемілєв дістав і зарядив карабін, після чого почав переміщатися будинком, прицілюючись із вікон через оптичний приціл у птахів та інші об'єкти. Перебуваючи у ванній кімнаті на другому поверсі, підсудний вистрілив із вікна в голову Февзі Едемова, який працював на городі, - друга сім'ї Джемілєвих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА