17:49 22.10.2015

У Генпрокуратурі заявляють про неприпустимість закликів до знищення доказів злочинів на Майдані

3 хв читати

Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України закликає не знищувати можливих доказів вчинення злочинів проти Майдану і заявляє про неприпустимість відповідних закликів, оскільки це може завадити слідству.

"В ефірі програми "Шустер LIVE" Олег Тягнибок (лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" - ІФ) публічно закликав викидати фото і відео з Майдану, заявивши, що Генеральна прокуратура буцімто може звинуватити їхніх власників у розстрілі активістів. Заклики до знищення можливих доказів є неприпустимими, тому що їх реалізація може завдати суттєвої, а іноді непоправної шкоди слідству, що сприятиме уникненню винних від відповідальності", - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Управління спецрозслідувань ГПУ в соцмережі Facebook.

При цьому в повідомленні наголошується, що політикам "треба бути більш відповідальними у своїх заявах", а висновки О.Тягнибока "є грубим перекручуванням фактів і не потребують спростування". "У розслідуванні злочинів проти Майдану немає ніякої політики, тому управління спецрозслідувань утримується від будь-яких дискусій із політичним забарвленням", - наголосили в Генпрокуратурі, відзначивши суспільний резонанс новини про обшуки у представників ВО "Свобода" у зв'язку з перевіркою інформації про події 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській у Києві.

"Управління спецрозслідувань укотре звертається до громадян із проханням надавати наявні фотознімки та відеозаписи, що можуть бути використані як докази вчинення злочинів проти Майдану, і в жодному разі не знищувати їх. Робота управління спецрозслідувань спрямована виключно на швидке, повне (без "білих плям") та неупереджене розслідування для того, щоб були встановлені винуватці вчинених злочинів і отримані відповіді на всі питання щодо подій, які турбують суспільство. Усіх небайдужих просимо сприяти слідству в цьому", - заявили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, 12 жовтня вранці правоохоронці здійснювали обшуки у квартирах заступників голови ВО "Свобода" - екс-віце-прем'єра Олександра Сича, екс-нардепа Олега Панькевича та керівника партійного суду Ігоря Янківа. Помічник генерального прокурора України Владислав Куценко заявив, що обшуки погоджені з Печерським районним судом Києва, проте свободівці не є підозрюваними у справі.

С.Лещенко 13 жовтня оприлюднив інформацію, що обшуки у трьох свободівців здійснювалися на підставі відеозапису, на якому зафіксовано постріл із кімнати номера №1132, в якому проживав І.Янків. "В районі 9:30 ранку 20 лютого 2014 року журналіст "Бі-Бі-Сі" Габріель Гейтхауз перебував біля входу до Жовтневого палацу, серед протестувальників. У цей час він звернув увагу на відчинене вікно готелю "Україна", з якого в якийсь момент було зроблено постріл. Він зафіксував це вікно на відеозаписі, і коли він за декілька митей після пострілу знову наводить на нього камеру, воно вже зачинене", - - розповів депутат.

За словами С.Лещенка, на цей момент біля Жовтневого палацу були лише протестуючі. У номері 1132 проживав І.Янків, а його сусідами були О.Панькевич та О.Сич, що й стало причиною обшуку в усіх трьох.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА