13:25 04.11.2015

Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження в кримінальному провадженні екс-нардепа Царьова

2 хв читати

Генеральна прокуратура України розпочала процедуру заочного засудження в кримінальному провадженні, яке розслідує Головне слідче управління Служби безпеки України, стосовно колишнього народного депутата України Олега Царьова.

"Шевченківський районний суд 30 жовтня 2015 року своєю ухвалою задовольнив відповідне клопотання органу досудового розслідування, погоджене з прокурором, та надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування", – йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Генпрокуратури в середу.

У відомстві нагадали, що О.Царьова підозрюють у вчиненні умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України і дій, спрямованих на публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації, вчинені особою, яка є представником влади, що призвело до тяжких наслідків, тобто - кримінальних злочинів, передбачених частиною 3 статті 109 і частинами 2, 3 статті 110 КК України.

Як повідомлялося, екс-нардеп О.Царьов перебуває в розшуку.

У червні 2014 року Верховна Рада України надала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності тодішнього народного депутата з фракції Партії регіонів О.Царьова. Під час доповіді в парламенті тодішній в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що О.Царьов протягом березня-квітня 2014 року умисно і відкрито закликав до насильницьких дій і повалення конституційного ладу України. За словами О.Махніцького, аналіз відео, документів, виступів депутата підтверджує, що він цілеспрямовано закликав до порушення територіальної цілісності України, насильницької зміни меж держави, підтримав сепаратистів і т. з. ДНР, що у результаті призвело до численних жертв.

О.Царьов називає себе спікером парламенту "Новоросії" (союзу "ДНР" і "ЛНР").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА