12:19 05.11.2015

Суд наклав арешт на майно колишніх прокурорів Криму на загальну суму близько 18 млн грн - Генпрокуратура

1 хв читати
Суд наклав арешт на майно колишніх прокурорів Криму на загальну суму близько 18 млн грн - Генпрокуратура

Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури України і наклав арешт на нерухоме та рухоме майно колишніх прокурорів АР Крим.

Як повідомило в четвер управління зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури, загалом заарештовано десять транспортних засобів і 25 об'єктів нерухомості, серед яких квартири на материковій частині України, а саме в містах Київ, Херсон, Кривий Ріг. Орієнтовна вартість заарештованого майна становить близько 18 млн грн.

У Генпрокуратурі нагадують про розслідування кримінального провадження щодо вчинення колишніми працівниками прокуратури Автономної Республіки Крим злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада - надання іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років із конфіскацією майна.

"Зокрема, встановлено, що ці працівники прокуратури всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу працівника прокуратури України, після анексії Російською Федерацією півострова Крим перейшли на службу до незаконно створеної прокуратури Республіки Крим та виконують вказівки і розпорядження так званих керівників зазначеної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА