13:27 08.11.2015

Патрульна поліція України штрафуватиме водіїв автомобілів із номерними знаками Південної Осетії та Абхазії

2 хв читати
Патрульна поліція України штрафуватиме водіїв автомобілів із номерними знаками Південної Осетії та Абхазії

Патрульна поліція України стягуватиме штраф за використання водіями на автомобілях номерних знаків невизнаних республік Південної Осетії та Абхазії.

"Нещодавно звернулися по допомогу до МЗС України, оскільки потребували компетентної юридичної оцінки міжнародно-правового статусу території Південної Осетії та Абхазії. Як зазначило МЗС, Україна не визнавала так звані республіки незалежними або складовими інших держав, окрім Грузії. Таким чином, наявність на транспортних засобах номерних знаків цих чи інших подібних невизнаних державних утворень прирівнюється до відсутності номерних знаків. За таких обставин, поліція діятиме відповідно до закону", - зазначено в повідомленні патрульної поліції на сторінці у Facebook у суботу.

Патрульна поліція також подякувала МЗС України та, зокрема, послу з особливих доручень МЗС України Дмитру Кулебі за те, що "вдалося дослідили та вирішили проблему за час і у спосіб, які для старої системи видалися б фантастичними".

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, "керування незареєстрованим (перереєстрованим) транспортним засобом, з підробленим номерним знаком, без номерного знаку, або з номерним знаком, який не належить цьому засобу або не відповідає стандарту, з номерним знаком, закріпленим у недозволеному місці", спричиняє накладення штрафу в розміні 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн). Повторне протягом року вчинення цього порушення передбачає штраф у розміні 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (255 грн) або громадські роботи на термін від 30 до 40 годин, із відшкодувальним вилученням транспортного засобу або без такого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА