10:49 16.11.2015

Комерційний директор "Укрпошти" намагається через суд заблокувати кадровий конкурс на керівника підприємства

2 хв читати
Комерційний директор "Укрпошти" намагається через суд заблокувати кадровий конкурс на керівника підприємства

Міністерство інфраструктури України отримало рішення Окружного адміністративного суду Києва про призначення засідання, на якому буде розглянуто клопотання про заборону подальшого проведення конкурсу на посаду керівника "Укрпошти".

Як повідомляється на офіційному сайті Міністерства інфраструктури, один з учасників, який раніше не пройшов у наступний етап відбору, а саме комерційний директор "Укрпошти" Дмитро Чалий, подав адміністративний позов до суду з проханням скасувати конкурс "через начебто порушення процедури його проведення".

Д.Чалий також подав клопотання про забезпечення позову, "щоб завадити комітету з призначення при Мінекономрозвитку розглядати кандидатури претендентів, що пройшли до наступного етапу".

У міністерстві розцінюють вищезгадані дії як спробу заблокувати проведення конкурсу особами, не зацікавленими в прозорому призначенні керівника підприємства. Зокрема, оперативність у розгляді справи (в п'ятницю було подано позов, тоді ж було відкрито справу і на понеділок уже призначено відповідне засідання суду) в Мінінфраструктури пояснили тим, що в п'ятницю було прийняте рішення провести в понеділок, 16 листопада, о 18:30 засідання комітету з призначення.

У міністерстві назвали всі претензії до проведення конкурсу необґрунтованими і готові захищати свою позицію в суді.

"Міністерство інфраструктури обов'язково представить та обґрунтує свою позицію під час судового засідання 16 листопада. Відомство очікує, що суд врахує всі обставини і не сприятиме спробам зупинити проведення конкурсу і призначення керівника компанії задля задоволення інтересів окремих осіб", - наголошують у Мінінфраструктури.

За даними міністерства, справу веде суддя Віктор Шулежко. Раніше в українських ЗМІ цей суддя згадувався як учасник у судових справах, пов'язаних із закупівлею палива для залізниць України, в частині спроб спростування результатів тендерів маловідомими компаніями.

Як повідомлялося, у вересні 2015 року Мінінфраструктури оголосило конкурс на посаду керівника "Укрпошти". У жовтні міністерство склало шорт-лист із п'яти кандидатів. Зокрема, на посаду керівника поштового підприємства претендують Артемій Єршов (працював керуючим директором компанії "Тройка Діалог Україна"), Дмитро Нікітін, Відас Даніелюс (пошта Литви), Тетяна Білоус та нинішній в. о. гендиректора "Укрпошти" Ігор Ткачук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА