17:21 18.11.2015

"Укрспирт" заощадив 100 млн грн на закупівлях, погасив усю заборгованість за 2014 р.

2 хв читати
"Укрспирт" заощадив 100 млн грн на закупівлях, погасив усю заборгованість за 2014 р.

Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" заощадило приблизно 101 млн грн завдяки введенню нових принципів закупівельної діяльності та погасило 141,7 млн грн заборгованості за 2014 рік.

Згідно з повідомленням прес-служби "Укрспирту" в середу, 76 млн грн вдалося заощадити лише на придбанні зерна завдяки тендерним закупівлям і співпраці з фермерами, які доставляли зерно безпосередньо на місця провадження діяльності (МПД).

"Адже якщо ми бачимо закупівельну ціну на ТОВ "Нібулон" 4,35 тис. грн за тонну, то у наших фермерів ми можемо купити те саме зерно, приміром, за 3,7 тис. грн за тонну. Таким чином ми зекономили кошти держави та підтримали малі фермерські господарства та зекономили на логістиці", - наведено в прес-релізі слова в. о. директора ДП "Укрспирт" Романа Іванюка.

Крім того, повністю погашено заборгованість за 2014 рік перед постачальниками сировини - 62,5 млн грн, перед постачальниками допоміжних матеріалів - 13,5 млн грн та перед НАК "Нафтогаз України" - 65,7 млн грн. Загальна сума погашеної заборгованості становила 141,7 млн грн.

"Розрахунок із боргами за 2014 рік значно ускладнював роботу з виконання виробничих планів у поточному періоді. Держпідприємство без співпраці з фермерами та відновлення довіри не могло працювати", - констатує Р.Іванюк.

Новий принцип закупівельної діяльності передбачає придбання сировини виключно на МПД ДП "Укрспирт", плату за поставлену сировину - за фактом постачання з відстроченням платежу 10-30 банківських днів, створення конкурсної комісії із закупівель, щоденний моніторинг ринку сировини.

Як повідомлялося, конкурс на посаду голови "Укрспирту" стартував утретє.

ДП "Укрспирт" віднесене до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства. У 2014 році заводи "Укрспирту" виготовили близько 15 млн декалітрів спирту. Увесь обсяг було реалізовано на внутрішньому ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА