17:42 19.11.2015

Урядова комісія виявила грубі порушення на Васильківській нафтобазі на момент виникнення пожежі

2 хв читати
Урядова комісія виявила грубі порушення на Васильківській нафтобазі на момент виникнення пожежі

Урядова комісія з перевірки обставин виникнення аварії на нафтобазі БРСМ у Васильківському районі (Київська обл.) встановила низку грубих порушень, що зумовили швидке поширення пожежі.

Про це повідомив заступник керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Київській області Руслан Буханець на конференції Petrolеum Ukraine 2015, організованій консалтинговою групою "А-95" (Київ) в четвер.

"На момент пожежі необхідний запас води в пожежному водоймищі і запас вогнегасних речовин був відсутній... Підвезення 45 тонн піноутворювача забезпечили тільки під час гасіння, хоча піноутворювач мав зберігатися на базі", - сказав він.

Як зазначив Р.Буханець, 12 тонн піноутворювача для гасіння пожежі надала компанія "КЛО", 33 тонни – ДСНС і тільки 10 тонн поставила БРСМ. При цьому, за його даними, пожежне водоймище на нафтобазі представляло собою болото.

"На нафтобазі відсутні автоматична система гасіння і пересувна система подачі вогнегасних речовин... Було огороджено валом тільки частину резервуарів, при цьому обвалування було незамкненим", - додав заступник начальника ДСНС у Київській області.

Крім того, за його словами, на нафтобазі не було дотримано необхідної мінімальної відстані між об'єктами, а також, згідно з попередніми даними, був відсутній сертифікат ДАБК готовності до експлуатації після реконструкції.

Р.Буханець оголосив висновки урядової комісії: однією з причин швидкого поширення пожежі стали непрофесійні дії персоналу нафтобази.

"Поширення пожежі було зумовлено непрофесійними діями персоналу бази і несвоєчасним повідомленням у ДСНС (близько 20 хв. працівники нафтобази намагалися загасити пожежу самостійно)", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА