18:55 20.11.2015

Суд переніс розгляд клопотання прокуратури про запобіжний захід Мосійчуку на 4 грудня

4 хв читати
Суд переніс розгляд клопотання прокуратури про запобіжний захід Мосійчуку на 4 грудня

Печерський районний суд Києва переніс розгляд клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука на 15.00 4 грудня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в п'ятницю суд прийняв таке рішення і дав час для того, щоб І. Мосійчука обстежили в інституті Шалімова, де він зараз перебуває і на те, щоб вирішити питання про можливість участі підозрюваного у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

У свою чергу, захист І. Мосійчука заявив про те, що суд не може розглядати питання про обрання запобіжного заходу за відсутності їхнього підзахисного.

Крім того, захист стверджує, що в Печерському суді на 9.30 23 листопада призначено розгляд ще одного клопотання прокуратури про арешт депутата. За словами одного з адвокатів І. Мосійчука, на засіданні в п'ятницю розглядалося клопотання про продовження арешту І. Мосійчуку, рішення про яке було ухвалено раніше, та термін дії якого закінчився 15 листопада, а в понеділок має відбутися засідання за новим клопотанням прокуратури про обрання запобіжного заходу.

Крім того, адвокат Леонід Сіваков сказав журналістам після засідання суду, що коли клопотання про запобіжний захід для І. Мосійчука розглядатимуть по суті, він звертатиметься до суду з тим, щоб той врахував рішення Вищого адміністративного суду (ВАСУ), який визнав незаконним і скасував рішення Верховної Ради про притягнення депутата до відповідальності.

При цьому адвокат зазначив, що в цьому випадку не суд, а сама прокуратура повинна була припинити усі слідчі дії стосовно його підзахисного після рішення ВАСУ.

Як повідомлялося, 17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з І. Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на якому І. Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В. Шокіна, І. Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

18 вересня Печерський райсуд обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду.

8 жовтня В. Мосійчук був госпіталізований прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, що мав розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Наступнийого дня депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня його перевели з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги (ЛШД).

15 листопада о 19.00 закінчився строк термін утримання І. Мосійчука під вартою, обраний судом 18 вересня. Соратники відразу ж забрали його з БСП і відвезли до Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова, де парламентарію планують зробити операцію. В інституті їм.Шалімова агентству підтвердили, що І. Мосійчук госпіталізований до цієї установи і проходить хірургічне лікування.

17 листопада ВАСУ визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності і та арешт І. Мосійчука. Постанову може бути переглянуто Верховним Судом, якщо таку заяву не буде подано. Захист І. Мосійчука розраховує отримати це рішення ВАСУ протягом 5 днів і представити його до Печерського райсуду Києва, який знову розглядає питання про запобіжний захід І. Мосійчуку.

Того ж дня Печерський райсуд переніс розгляд клопотання Генпрокуратури про обрання І. Мосійчуку запобіжного заходу на 20 листопада.

Крім того, Генеральна прокуратура має намір оскаржити рішення Вищого адміністративного суду України про скасування рішення Верховної Ради щодо дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт І. Мосійчука і зробить це до 27 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА