11:36 24.11.2015

Оприлюднено список кандидатів у члени Ради НБУ за квотою ВР

2 хв читати
Оприлюднено список кандидатів у члени Ради НБУ за квотою ВР

Усі фракції та групи Верховної Ради надали кандидатури до Ради Національного банку України (НБУ), повідомила прес-служба глави парламентського комітету з питань фінансової і банківської діяльності Сергія Рибалки.

"Усі фракції і групи Ради після "процедурного шантажу" таки надали кандидатури в Раду НБУ... На сьогодні заплановано спеціальне відкрите засідання профільного парламентського комітету, на якому обговорюватимуть кандидатури на посади в раді НБУ. Після цього комітет внесе свої рекомендації на розгляд парламенту", - йдеться в повідомленні.

Так, Блок Петра Порошенка запропонував кандидатуру колишнього глави Укрексімбанку Віктора Капустіна, екс-керівника Ощадбанку і Брокбізнесбанку Олександра Морозова та голови ради Асоціації українських банків Станіслава Аржевітіна. Від депутатської групи "Воля народу" подано кандидатуру екс-директора ІК "Трійка Діалог Україна" Артемія Єршова. Заступник голови комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Руслан Демчак запропонував включити до Ради НБУ радника міністра фінансів з банківських питань Юрія Блащука і завідувача кафедри економічної теорії Тернопільського національного економічного університету Віктора Козюка, "Опозиційний блок" запропонував включити до Ради НБУ Ірину Акімову, яка з 2010 року до вересня 2015 року входила до Ради НБУ за квотою президента Віктора Януковича, і міністра фінансів опозиційного уряду Віктора Скаршевського. Самовисуванцями є радник голови правління Укрексімбанку Борис Соболєв і Віталій Ломакович, який працював у Раді за квотою Верховної ради з 1 квітня 2014 року.

Радикальна партія Олега Ляшка запропонувала включити до Ради НБУ, екс-заступника голови НБУ Віру Ричаківську і президента Українського товариства фінансових аналітиків Юрія Прозорова, "Народний Фронт" висунув кандидатуру екс-директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову, а "Самопоміч" – кандидатуру Тетяни Унковської і члена редакційної ради сайта VoxUkraine Тимофія Мілованова. Крім того, серед кандидатур - голова наглядової ради Національного депозитарію Роман Сульжик (висунутий депутатами Володимиром Ар'євим та Павлом Різаненком). фракція "Батьківщина" запропонувала депутата Верховної Ради VII скликання Андрія Сенченка, який був заступником голови комітету з питань податкової та митної політики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА