19:44 24.11.2015

МЗС України висунуло вимогу звільнити Сенцова та Кольченка

1 хв читати

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалене 24 листопада 2015 року рішення Верховного суду Російської Федерації залишити без змін вироки громадянам України Олегу Сенцову та Олександру Кольченку, засудженим російською владою відповідно до 20 та 10 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

Так, у заяві МЗС України, яку у вівторок поширила прес-служба відомства, справи щодо О.Сенцова та О.Кольченка називаються "політично мотивованими", а "незаконне утримування двох громадян України в РФ є свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та черговими символами цинізму її сучасної політики".

"Вимагаємо негайно звільнити засуджених за політичними мотивами громадян України О.Сенцова та О.Кольченка, а також інших українських політв'язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією за надуманими обвинуваченнями", - йдеться в заяві.

МЗС України також закликало світову спільноту та міжнародні правозахисні інституції вжити "усіх можливих правових і політичних заходів зі звільнення та повернення в Україну її громадян – політичних в’язнів Російської Федерації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА