12:31 29.11.2015

Інтерпол звільнив лідера "Братства" Корчинського з-під варти

2 хв читати
Інтерпол звільнив лідера "Братства" Корчинського з-під варти

Лідера української організації "Братство" Дмитра Корчинського звільнили з-під варти Інтерполу, однак російська сторона намагається оскаржити це рішення, про це повідомив народний депутат України Андрій Лозовий.

"Тільки що розмовляв з Д.Корчинським. Його вже звільнили з-під варти. Затримання відбулося на вимогу російського бюро Інтерполу, але посольство України в Італії; консульство і українське бюро Інтерполу спрацювали на відмінно, надавши повноцінний захист своєму громадянину", - написав А.Лозовий на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Однак, за його словами, російський Інтерпол намагається заперечити те, що італійський визнав вимогу заарештувати Д.Корчинського політично мотивованою, і вимагає знову заарештувати і екстрадувати його на територію РФ.

"Звинувачують Корчинського в тероризмі на території Донецької та Луганської областей. Його визнав винним ... Київський районний суд міста Севастополя", - зазначив А.Лозовий.

Також народний депутат повідомив, що його джерела в українському бюро Інтерполу підтверджують, що крім Д.Корчинського, "готуються або вже готові аналогічні рішення судів анексованого Криму проти багатьох командирів, бійців добровольчих батальйонів, волонтерів, громадських діячів із жорсткою антиросійською риторикою".

Як повідомлялося, в суботу Д.Корчинського затримали в Італії за запитом Росії до Інтерполу.

У 2014 році СК Росії порушив кримінальну справу стосовно Д.Корчинського за статтями про публічні заклики до розв'язування війни і до терористичної діяльності. На думку слідства, "у своїх виступах Д.Корчинський публічно закликав до здійснення терористичної діяльності та розв'язування агресивної війни на території Криму та інших регіонів РФ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА