12:05 03.12.2015

СБУ викрила схему передання офшорній компанії будівлі Київпроекту і блокувала вивезення його архівів

1 хв читати
СБУ викрила схему передання офшорній компанії будівлі Київпроекту і блокувала вивезення його архівів

Співробітники Служби безпеки України викрили схему передання офшорній компанії прав власності на будівлю ВАТ "Київпроекту" в центрі столиці, яку намагалося реалізувати колишнє керівництво організації.

"Колишній топ-менеджмент товариства реалізував у 2014 році протиправну схему заволодіння майном Київпроекту. На загальних зборах акціонерів було прийнято рішення про створення спільного підприємства з офшорною компанією. Наступне зібрання проголосувало за продаж офшорної компанії за символічну вартість будівлі товариства в центрі Києва, реальна ціна якої становила понад 20 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в четвер.

Завдяки втручанню співробітників спецслужби вдалося ініціювати правовий механізм повернення майна у власність Київпроекту. СБ України також блокувала вивезення архівів товариства, в яких зберігалася проектна документація будівель органів влади і стратегічних підземних комунікацій столиці.

Колишньому голові правління, голові та деяким членам наглядової ради ПАТ "Київпроект" та приватному оцінювачу майна оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 358 (Підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА