14:00 03.12.2015

Генпрокуратура внесла до ВР уточнене подання на затримання і арешт нардепа С. Клюєва

2 хв читати
Генпрокуратура внесла до ВР уточнене подання на затримання і арешт нардепа С. Клюєва

Генеральна прокуратура України внесла до парламенту уточнене подання про затримання і арешт народного депутата Сергія Клюєва (позафракційний), повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

Він розповів, що процедурно це подання складається з трьох документів, перший з яких - на надачу згоди парламентом на притягнення до кримінальної відповідальності, другий стосується надання згоди на затримання і третій - безпосередньо арешту С. Клюєва.

В. Куценко пояснив, що процедурно цей документ складається з трьох, оскільки це було побажання парламентського комітету з питань регламенту.

"Подання на затримання і арешт Клюєва необхідно для того, щоб суд міг обрати йому запобіжний захід, почалася процедура спецрозслідування і Україна могла оголосити його в міжнародний розшук", - пояснив прокурор.

Як повідомлялося, 16 червня генпрокурор України Віктор Шокін вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт С. Клюєва в рамках кримінального провадження щодо нього. Однак через двотижневий розгляд регламентного комітету парламентарій сховався від правоохоронців.

На початку листопада стало відомо, що Генпрокуратура відкликала з Верховної Ради подання на затримання і арешт С. Клюєва. "Генеральна прокуратура за підписом Шокіна направила лист до Верховної Ради України з повідомленням про те, що вона відкликає подання про затримання і арешт народного депутата Клюєва у зв'язку з необхідністю його доопрацювання. Після чого подання нібито має бути знову внесено до Верховної Ради", - повідомив голова парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА