19:30 03.12.2015

Григоришин заявляє про борг йому Авакова у $12 млн

2 хв читати
Григоришин заявляє про борг йому Авакова у $12 млн

Бізнесмен Костянтин Григоришин стверджує, що у 2007 році позичив $12 млн для участі у виборах нинішньому міністру внутрішніх справ Арсену Авакову, який тепер заявляє про відкриті Міністерством внутрішніх справ проти К.Григоришина справи.

"Авакову я колись позичив $12 млн. Дав йому грошей на вибори у 2007-му. Йому і [Віктору] Балозі", - сказав бізнесмен в інтерв'ю журналу "Новое время".

Відповідаючи на запитання, чи просив він ці гроші назад, К.Григоришин зазначив, що спочатку його не пускали в Україну тодішній президент Віктор Ющенко і глава його секретаріату В.Балога. "А потім в А.Авакова були складні часи. А нині він міністр внутрішніх справ. Як я можу попросити щось у міністра внутрішніх справ", - відповів бізнесмен.

Він також спростував звинувачення радника А.Авакова народного депутата Антона Геращенка про лобіювання своїх інтересів через працівників "Укренерго" і в порушенні закону при купівлі акцій Сумського НВО ім. Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще у 1998-1999 роках.

"Щодо незаконних схем і виведення грошей мені складно коментувати. Операційним бізнесом я не займаюся з 2002 року... Щодо виведення грошей у мене інформації немає", - додав К.Григоришин, відповідаючи на запитання про звинувачення у виведенні грошей з НВО через пов'язані фірми.

"Чесно кажучи, лінь до суду подавати за наклеп", - підсумував бізнесмен.

Водночас він визнав, що у нього є конфлікт з іншими акціонерами підприємствами - Вадимом Новинським та братами Суркісами.

Як повідомлялося, глава МВС А.Аваков 19 листопада цього року заявив, що вважає можливою причиною звинувачень, висунених проти нього народним депутатом із фракції "Блок Петра Порошенка" Сергієм Лещенком, розслідувані МВС справи К.Григоришина. "Брехня Лещенка, що Аваков і МВС його прослуховують - параноя або "фас" від його наймача Григоришина, справи якого веде МВС? З'ясуємо в суді", - написав тоді А.Аваков.

Міністр не уточнив, про які конкретно справи йдеться.

Тижнем раніше А.Геращенко повідомив, що в середині жовтня звернувся до А.Авакова із заявою про злочини посадових осіб держкомпанії "Укренерго", а також інші правопорушення посадових осіб "із бізнес-імперії К.Григоришина". Радник глави МВС також звинуватив К.Григоришина в тому, що він начебто протиправно заволодів активами Сумського НВО ім. Фрунзе і завдав йому понад $250 млн збитків.

У свою чергу раніше народний депутат Сергій Лещенко заявив, що А.Аваков та народний депутат із фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко стоять за організацією стеження за ним після звинувачувальних публікацій на їхню адресу та адресу їхніх колег із фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА