14:42 04.12.2015

Дніпропетровська область ухвалила бюджет на 2016 рік у розмірі 12,7 млрд грн - Резніченко

3 хв читати
Дніпропетровська область ухвалила бюджет на 2016 рік у розмірі 12,7 млрд грн - Резніченко

Депутати Дніпропетровської обласної ради в п'ятницю на 35-й сесії VI скликання ухвалили бюджет на 2016 рік у розмірі 12,7 млрд грн.

Як повідомив журналістам голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко, уперше в історії України область ухвалила власний бюджет без затвердженого всеукраїнського, що "стало можливим завдяки новому Бюджетному кодексу і децентралізації". Облдержадміністрація повністю підготувала і передала обласній раді проект бюджету. Його підтримали усі 79 депутатів, присутні в залі.

"Депутати проголосували одноголосно за, тому що ми не могли залишити область жити на 1/12 минулорічного бюджету. Кожен згадав 2015 рік, коли регіон почав реально освоювати бюджет розвитку тільки влітку і фінансувати проекти тільки у вересні. Цього року вже з 1 січня Дніпропетровщина житиме за новим бюджетом і вільно виділятиме кошти на заплановані проекти", - розповів журналістам В.Резніченко.

Бюджет області на 2016 рік уперше за останні роки максимально врахував потреби жителів регіону. Збільшено витрати в усіх сферах розвитку і соціального забезпечення: будівництво і ремонт шкіл, дитсадків, лікарень, водогонів і доріг, соціальні виплати, субсидії та пільги.

"Завдяки децентралізації, що проводиться в країні, та оновленому бюджетному кодексу регіони вперше можуть самостійно формувати і приймати бюджет. І Дніпропетровщина першою скористалася новою можливістю. Ми направили частину коштів на вирішення нагальних проблем жителів регіону. Збільшено витрати на зарплати, стипендії, пенсії і пільги. У 1,5 раза зріс бюджет розвитку - це нові дитячі садки, школи, дороги, лікарні", - заявив В.Резніченко.

Обсяг прибуткової частини бюджету в 2016 році з урахуванням трансфертів з держбюджету становив близько 12,9 млрд грн, зокрема доходи загального фонду - майже 12,7 млрд грн, спеціального - близько 217,6 млн грн. Бюджет збалансований за доходами і видатками.

У витратній частині передбачено поетапне підвищення розміру зарплати працівникам бюджетної сфери : з 1 травня до 1 тис. 450 грн, з грудня 2016 - до 1 тис. 550 грн.

Витрати на освіту: 1 млрд 427,1 млн грн, на медичну галузь - 2 млрд 93,5 млн грн, соцзахист і соціальне забезпечення - 263 млн грн, з них 6,3 млн грн - допомога малозабезпеченим верствам населення і учасникам АТО, на галузь "культура і мистецтво" - 142,9 млн грн.

На обласну програму "Здоров'я населення Дніпропетровщини" передбачено 203,9 млн грн, "Молодь Дніпропетровщини" - 2,8 млн грн, "Оздоровлення та відпочинок дітей" - 21,9 млн грн. Ще 1 млн грн передбачені на виконання обласних програм підтримки малого і середнього підприємництва, 1,3 млн грн - на розробку документації щодо землеустрою учасникам і сім'ям загиблих в АТО, на безкоштовну приватизацію земельних ділянок.

Також 300 млн грн направлять на поточний і капітальний ремонт доріг комунальної власності, 270 млн грн - на природоохоронні заходи, 200 млн грн - на будівництво і реконструкцію водогонів та інші потреби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА