15:38 04.12.2015

Глава Нацполіції отримуватиме 98 тис. грн, поліцейський-новачок без вислуги - 6,1 тис. грн на місяць - Аваков

2 хв читати
Глава Нацполіції отримуватиме 98 тис. грн, поліцейський-новачок без вислуги - 6,1 тис. грн на місяць - Аваков

Заробітні плати для співробітників Національної поліції України варіюватимуться в межах від 6,1 тис. до 98 тис. грн на місяць залежно від стажу, наявності спеціальних звань і спецумов несення служби, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Глава Нацполіції отримуватиме 98 000 грн (з урахуванням усіх доплат), заступники - в середньому по 70 000 грн, керівники структурних підрозділів апарату й територіальних органів - у середньому по 30 000 грн. Новачок і наймолодший за званням поліцейський, що не має вислуги, - одразу, із старту, отримуватиме 6163 грн. І з кожним роком зароблятиме надбавку", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому він спростував поширену в ЗМІ інформацію, що зарплата нового поліцейського нібито, як і раніше, лише 1,5-2 тис. грн, і на підтвердження своїх слів оприлюднив службові таблиці з розмірами грошового забезпечення співробітників Національної поліції "від шефа поліції до оперуповноваженого".

Міністр нагадав, що 11 листопада Кабмін ухвалив постанову №988 "Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції", що передбачає збільшення розмірів посадових окладів у середньому вдвічі-втричі, а окладів за спеціальні звання - в 12-18 разів.

Водночас він наголосив, що нові зарплати співробітники Національної поліції "отримуватимуть тільки ті й тільки тоді, коли і якщо пройдуть переатестацію". "Тобто до моменту успішної переатестації всі поліцейські юридично є такими, що виконують обов'язки. Із старою (міліційного рівня) зарплатою і правом поборотися за звання поліцейського і нову зарплату", - додав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА