19:09 04.12.2015

Порошенко закликав новопризначене керівництво Спеціальної антикорупційної прокуратури виявляти ефективність з перших днів роботи

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко зустрівся знову з керівниками Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) і закликав їх якомога швидше розпочати роботу для того, щоб показати суспільству перші результати.

"Це наша спільна боротьба, не менш важлива, ніж боротьба з агресором", - зазначив глава держави під час зустрічі з новопризначеними антикорупційним прокурором Назаром Холодницьким та його заступником Максимом Грищуком у п'ятницю ввечері, повідомляє прес-служба президента.

П. Порошенко привітав прокурорів із призначенням і зазначив, що таким чином вдалося об'єднати потенціал двох фіналістів незалежного конкурсу на посаду антикорупційного прокурора. "Ви користуєтеся довірою – головним, щоб мати підтримку суспільства для проведення розслідувань. І "парасольки" від цих розслідувань немає ні в кого. Зараз ви маєте довіру президента, довіру народу, ви маєте повну підтримку генерального прокурора. Дуже хотів би, щоб з перших днів ви продемонстрували високу ефективність", - сказав президент.

Він зазначив, що зараз найбільшою підтримкою і довірою народу серед органів влади користуються армія і нова патрульна поліція. Так само має працювати і Спеціальна антикорупційна прокуратура.

Президент нагадав про бойовий досвід і нагороди "кіборга" (учасник оборони Донецького аеропорту) М. Грищука, який добровольцем пішов до лав Збройних сил України, щоб захищати Батьківщину, і висловив сподівання щодо його ефективної роботи в антикорупційній прокуратурі.

У свою чергу, М. Грищук зазначив, що посада першого заступника керівника САП дозволить йому продовжити боротьбу, яку він розпочав у 2014 році проти агресора на Донбасі. "Ця посада є можливістю продовжити цю боротьбу. Буду робити все, щоб не підвести, і довіру було виправдано", - заявив він.

Антикорупційний прокурор Н.Холодницький сподівається, що найближчим часом буде сформовано керівництво Спеціальної антикорупційної прокуратури, а на наступному тижні буде оголошено конкурс на 33 вакансії на посади прокурорів САП. "Вперед, до роботи. Починаються важкі будні. Максиме, дякую, що ти в нашій антикорупційної команді. Ворог, який нас чекає, - на відміну від того, що на Сході країни, - невидимий, але нам з ним доведеться боротися нещадно", - зазначив він.

Генеральний прокурор Віктор Шокін повідомив, що до Національного антикорупційного бюро почали передавати корупційні справи.

Під час зустрічі В. Шокін вручив посвідчення першому заступнику САП Максиму Грищуку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА