14:57 06.12.2015

Остаточне звинувачення заарештованим у справі про вбивство Нємцова можуть пред'явити до кінця року, прогнозує адвокат

2 хв читати
Остаточне звинувачення заарештованим у справі про вбивство Нємцова можуть пред'явити до кінця року, прогнозує адвокат

Слідство завершує розслідування кримінальної справи щодо ймовірних виконавців вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомляє представник постраждалих.

"До цього все йде. Хоча ще поки що не всі експертизи готові", - повідомив "Інтерфаксу" у неділю адвокат Вадим Прохоров.

За його даними, найімовірніше, до кінця року слідство оголосить про завершення розслідування і пред'явить звинувачення в остаточній редакції всім заарештованим.

"В окреме провадження буде виділено справу щодо організаторів і замовників - адже їх немає серед затриманих", - зазначив адвокат.

Б.Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в Москві. За фактом убивства було порушено кримінальну справу за статтями 105 (вбивство) і 222 КК РФ (незаконне поводження зі зброєю). Розслідує справу Головне слідче управління Слідчого комітету Росії.

За санкцією Басманного суду під вартою до 28 серпня перебувають п'ятеро фігурантів кримінальної справи: ймовірні виконавці Заур Дадаєв, Анзор Губашев і їхні можливі спільники Хамзат Бахаєв, Шадид Губашев і Темерлан Ескерханов.

Як повідомлялося, спочатку З.Дадаєв, А.Губашев і його брат Ш.Губашев дали свідчення. Перші двоє згодом відмовилися від визнання провини, заявивши, що на них чинили тиск.

Між тим, звинувачення в організації вбивства заочно пред'явлено бійцеві батальйону "Север" МВС Чечні Руслану Мухудинову, якого 18 жовтня заочно заарештував Басманний суд за клопотанням слідства. Захист Р.Мухудинова оскаржив це рішення, тепер його перевірить законність Мосміськсуд.

За інформацією слідства, причетність усіх обвинувачених до скоєного злочину підтверджується зібраними у справі доказами, зокрема їх зізнальними показаннями, результатами експертиз і показаннями свідків.

Термін попереднього розслідування продовжено до 28 лютого 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА