11:52 07.12.2015

Папа римський уперше призначив зовнішній аудит фінансів Ватикану, його проведе PwC

2 хв читати
Папа римський уперше призначив зовнішній аудит фінансів Ватикану, його проведе PwC

Папа римський Франциск уперше призначив зовнішній аудит консолідованої фінансової звітності Ватикану, пише The Wall Street Journal.

Для цієї перевірки вибрана аудиторська компанія PricewaterhouseCoopers (PwC). Вона розпочне роботу негайно, зазначено в повідомленні Святого престолу.

Ватикан давно висуває претензії за непрозору банківську та іншу фінансову діяльність. Зовнішній аудит проводитиметься у рамках обіцяних понтифіком реформ управління католицькою церквою та боротьби з корупцією у Ватикані.

Бренд PwC об'єднує фірми, що входять у глобальну мережу компаній PricewaterhouseCoopers International Ltd. (PwCIL). Штат компанії в 2014 році перевищив 195 тис. співробітників, які працюють у 157 країнах світу.

Так званий Банк Ватикану (офіційно - Інститут релігійної діяльності, ІРД) опублікував перший річний звіт за всю свою історію на початку жовтня 2013 року.

У 2014 році ІРД збільшив чистий прибуток майже в 24 рази - до EUR69,3 млн з EUR2,9 млн попереднього року. Активи під управлінням становили на кінець року EUR3,2 млрд, загальна кількість активів - майже EUR6 млрд.

Керівництво банку минулого року за указом папи римського було замінене у рамках боротьби з корупцією. Після приходу нових топ-менеджерів ІРД відмовився від роботи з сотнями клієнтів та значно підвищив прозорість діяльності.

ІРД працює зовсім не так, як усі інші банки у світі. Штат банку понад 100 осіб, переважно італійців. Наглядову функцію виконують кардинали.

Банк Ватикану рідко видає кредити, зате приймає депозити (їх загальна сума становить понад EUR2 млрд), проводить перекази, інвестує активи. Кількість клієнтів банку перевищує 15,18 тис., приблизно половина з них - різні католицькі ордени, ще 14% - інститути Святого престолу, 9% - кардинали, єпископи і священики, 8% - різні єпархії, інші - члени католицької общини.

Близько 25% транзакцій банку становлять операції з готівкою, а в сучасних умовах роботи фінансового сектора цього більш ніж достатньо, щоб запідозрити його у відмиванні грошей. Будь-які операції в ІРД проводяться на основі складних схем, зрозуміти, хто є їхнім вигодонабувачем і з чиїх рахунків здійснюються платежі, часто просто неможливо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Палата представників США відхилила всі поправки до законопроєкту про допомогу Україні

Литва передала Україні легкий штурмовик L-39 Albatros

Ворог завдав ударів по Одеській області ймовірно ракетами Х-59, поранено 5 осіб, серед них дитина - Сили оборони півдня

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА