14:16 07.12.2015

У "Правому секторі" кажуть, що вночі перешкодили енергетикам відновити постачання е/е в Крим, у разі відновлення електропостачання діятимуть "в іншому форматі"

2 хв читати
У "Правому секторі" кажуть, що вночі перешкодили енергетикам відновити постачання е/е в Крим, у разі відновлення електропостачання діятимуть "в іншому форматі"

В русі "Правий сектор" заявили, що минулої ночі перешкодили спробі енергетиків відновити електропостачання однією з ліній електропередач, що ведуть в окупований Крим.

"Сьогодні вночі відбулася спроба підключити одну з енергомереж, яка йде на завод олігарха Фірташа "Титан". Ремонтники, які прибули разом з представниками МВС і СБУ, намагалися запустити електролінію згідно з домовленостями частини організаторів блокади Криму з Порошенком", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сайті "Правого сектору" в понеділок.

За твердженням прес-служби руху, "три оперативні групи ПС під керівництвом друга "Хаммера" - комбата 2-го запасного батальйону ДУК ПС - спільно з активістами "Ветеранів Айдару" і ВПК "Айдар" завадили злочинним діям і не допустили відновлення електропостачання на окуповану територію".

У "Правому секторі" зазначили, що для них, як і для багатьох інших активістів блокади, стала несподіванкою згода представників меджлісу кримськотатарського народу на відновлення електропостачання в окупований Крим.

"Нам незрозуміла позиція як влади, так і частини організаторів блокади про економічну співпрацю і торгівлю з ворогом. Ми заявляємо: якщо електропостачання буде відновлено, "Правий сектор" припинить свою участь у громадській акції "Блокада Криму", тому що не бачить сенсу в такому "блокуванні". Залишаємо за собою право в іншому форматі здійснювати контроль і не допускати постачання вантажів і ресурсів на окуповану територію", - заявили в русі.

Як повідомлялося, 7 грудня глава меджлісу кримськотатарського народу народний депутат України Рефат Чубаров не виключив, що енергопостачання тимчасово окупованою Росією Автономної Республіки Крим з материкової України буде відновлено до кінця місяця однією лінією електропередач.

Дещо пізніше національний лідер кримських татар, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв за підсумками зустрічі з президентом Петром Порошенком, що відбулася в суботу, заявив, що електропостачання з материкової України в окупований Крим може бути відновлено з поваги до кримчан, які опинилися в заручниках окупантів, але не більше, ніж обсягом 200-250 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА