11:40 10.12.2015

Викрадені в Нідерландах картини перебувають на території "ДНР" - Гуменюк

2 хв читати
Викрадені в Нідерландах картини перебувають на території "ДНР" - Гуменюк

Борис Гуменюк стверджує, що вкрадені з музею Західної Фрісландії (Нідерланди) картини перебувають на підконтрольній бойовикам "ДНР" території.

"У передмісті Донецька на території, підконтрольній "ДНР", з маєтку, що належить людині з близького оточення Януковича, знайдено колекцію живопису, яка була викрадена 10 років тому в одному з голландських музеїв", - написав він на сторінці в Facebook у четвер.

За словами Б. Гуменюка, тривають переговори і вживаються всі необхідні і можливі заходи, пов'язані з переправленням колекції на підконтрольну Україні територію і подальшим переданням картин голландської стороні.

Раніше представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 викрадених у 2005 році картин перебуває в Україні у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна EUR50 млн.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Україна контактує з Нідерландами щодо ситуації з викраденими картинами і розповів, "що на одній з дач під Донецьком група людей виявила колекцію, яку ідентифікують як таку, що має відношення до тієї колекції, яка зникла кілька років тому з голландського музею... Є ймовірність того, що цю колекцію намагаються продати на "чорному" ринку і ми над цим працюємо".

У свою чергу, батальйон ОУН у своїй заяві спростував причетність до збереження та вимогу викупу за викрадені із нідерландського музею картини. Зокрема, у батальйоні зазначили, що Б. Гуменюк, в інформації,. що шириться Інтернетом, зазначений як "командир батальйону ОУН", ніколи не був командиром добровольчого батальйону ОУН. "У період з весни до березня 2014 2015 року він займався зв'язками з громадськістю і збором добровільної допомоги для батальйону ОУН, яка, як потім з'ясувалося, доходила до батальйону лише частково", - зазначається в заяві.

Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що Б. Гуменюк, який фігурує в інформації музею Західної Фрісландії (Нідерланди) про викрадені картини, ніколи не був військовослужбовцем ЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА