18:27 13.12.2015

Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

2 хв читати
Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляє, що Україна готова брати участь у будівництві газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан – Індія (ТАПІ), повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Україна готова до участі в реалізації проекту будівництва газопроводу Туркменістан – Афганістан – Пакистан – Індія. Наші промислові підприємства здатні поставляти обладнання та комплектуючі для будівництва... Україна готова поставляти продукцію підприємств «Зорямашпроект» та НВО ім. Фрунзе для будівництва цього газопроводу. Ми готові поставляти трубну продукцію, а також виконувати будівельно-монтажні роботи", - заявив Г.Зубко під час зустрічі з віце-прем'єром Кабінету Міністрів Туркменістану Ягшигельди Какаєвим у рамках робочої поїздки в Туркменістан.

За його словами, Україна також зацікавлена в імпорті з Туркменістану світлих нафтопродуктів, зокрема дизпалива, якість якого відповідає європейським стандартам.

Зустріч відбулася напередодні церемонії відкриття будівництва газопроводу. Відкрив будівництво транснаціонального газопроводу ТАПІ Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. У церемонії взяли участь Президент Ісламської Республіки Афганістан Мохаммад Ашраф Гані, Віце-президент Республіки Індія Мохаммад Хамід Ансарі, Прем'єр-міністр Ісламської Республіки Пакистан Мохамад Наваз Шаріф.

Протяжність газопроводу, відповідно до проекту, повинна скласти 1735 км, з яких більше 700 будуть припадати на територію Афганістану. По завершенні будівництва по газопроводу стане можливим щорічно виробляти транспортування 33 мільярдів кубічних метрів газу з Галкинишського родовища. Загальна вартість проекту - близько $30 млрд, при цьому кошти на проведення робіт виділили США і Азіатський банк розвитку. Очікується, що будівництво буде завершено до кінця грудня 2018 року.

Г.Зубко за дорученням президента України Петра Порошенка очолив офіційну делегацію України в Туркменістан для участі у форумі "Peace, security and development", присвяченому 20-й річниці нейтралітету Туркменістану.

Як повідомляє прес-служба, в рамках роботи офіційної делегації Г.Зубко також провів робочі зустрічі зі співпраці економік України та Туркменістану з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиєвим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА