12:10 14.12.2015

У СК РФ заявляють, що працівники московської Бібліотеки української літератори, у яких провели обшуки, не ходили на роботу, але зарплату отримували

2 хв читати
У СК РФ заявляють, що працівники московської Бібліотеки української літератори, у яких провели обшуки, не ходили на роботу, але зарплату отримували

Московські слідчі провели обшуки у деяких працівників Бібліотеки української літератури, які номінально числилися на посадах, повідомила представник столичного главку Слідчого комітету РФ Юлія Іванова.

"Сьогодні у рамках кримінальної справи проведено обшук в осіб, які обіймали різні посади у Бібліотеці української літератури, при цьому фактично не виконували покладених на них трудовим договором обов'язків і постійно були відсутні на робочих місцях, проте заробітну плату отримували щомісяця", - сказала Ю.Іванова в понеділок "Інтерфаксу".

Вона зазначила, що кримінальну справу стосовно обвинуваченої в екстремізмі директора бібліотеки 58-річної Наталії Шаріної передано для подальшого розслідування в управління з розслідування особливо важливих справ міста ГСУ СКР у Москві.

"За версією слідства, в 2011-2015 роках директор Бібліотеки української літератури Наталія Шаріна, яка є посадовою особою, у порушення федерального закону "Про протидію екстремістській діяльності" поширювала серед відвідувачів заборонені судом до використання книжкові видання", - сказала Ю.Іванова.

Вона нагадала, що у рамках розслідуваної кримінальної справи у зазначеній бібліотеці було здійснено обшук, під час якого вилучено книжку Дмитра Корчинського, яку Міщанський суд Москви визнав у 2013 році екстремістським матеріалом. "Крім того, в читальному, абонементному залі, у відділі комплектування, а також у коридорах бібліотеки було виявлено і вилучено інші друковані видання, що містять ознаки розпалювання національної ненависті та ворожнечі", - сказала представник слідства.

Вона зазначила, що обшук було здійснено відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства, у присутності понятих. "Після закінчення зазначеної слідчої дії, проведення якої фіксувалося на відео, від осіб, що взяли участь, якихось зауважень і заяв не надійшло", - заявила Ю.Іванова.

Раніше в понеділок адвокат Н.Шаріної Іван Павлов повідомив "Інтерфаксу", що слідчі здійснюють обшуки у свідків у справі стосовно його підзахисної. "Близько 7:20 слідчі дії розпочалися у квартирах працівників бібліотеки Ганни Павленко та Тетяни Мунтян", - сказав І.Павлов.

Він уточнив, що Г.Павленко і Т.Мунтян проходять свідками у справі Н.Шаріної.

28 жовтня у Бібліотеці української літератури відбулися обшуки, а потім її директора Н.Шаріну затримали, стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності). Фігурантка своєї провини не визнає.

Приводом для порушення справи, згідно із заявами СКР, стало розповсюдження серед відвідувачів бібліотеки видання Д.Корчинського, яке було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

30 жовтня Ю.Іванова повідомила "Інтерфаксу", що обвинувачення Н.Шаріній було пред'явлено після обрання їй запобіжного заходу.

Того самого дня Таганський суд Москви санкціонував за клопотанням слідства домашній арешт Н.Шаріної до 27 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА