17:42 14.12.2015

"Чорноморнафтогаз" пояснив терористичною загрозою переміщення двох бурових до берегів Криму

2 хв читати

У компанії "Чорноморнафтогаз" (Сімферополь, Крим) заявили, що переміщення двох бурових платформ із території Одеського газового родовища до берегів Криму було здійснено наприкінці листопада у зв'язку з підвищеною загрозою.

"Одеське родовище перебуває в нейтральних водах з невизначеним міжнародно-правовим статусом. (...) За вказівкою голови республіки Сергія Валерійовича Аксьонова у зв'язку з підвищеною терористичною загрозою (було вирішено) перемістити бурові установки в територіальні води Росії (...) Установки розміщувалися приблизно за 180 км від берега, на такій відстані від територіальних вод їх безпеку було важко гарантувати", - заявив гендиректор підприємства Ігор Шабанов у понеділок журналістам.

За його словами, операція з переміщення "вишок" відбулася ще в третій декаді листопада. З боку "Чорноморнафтогазу" в ній брали участь понад 100 осіб. Також до операції залучили прикордонників.

"24 листопада під час транспортування однієї з двох бурових установок на шляху руху з'явився турецький танкер, він діяв у порушення морських інструкцій про те, що судно має поступитися руху каравану", - зазначив В.Шабанов.

ЧНГ перемістив з Одеського газового родовища в територіальні води Росії дві бурові установки У-312 і В-319 загальною вартістю понад 25 мільярдів рублів. Одеське родовище розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря за 150 км від берега Криму.

Торговельне судно під турецьким прапором заважало переміщенню однієї "вишки". Сторожовий катер Прикордонної служби ФСБ Росії і ракетний катер Чорноморського флоту змусили його змінити курс у безпечному для транспортного каравану напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА