13:02 16.12.2015

Знайдено архів Януковича, який допоможе розслідуванняю його злочинів - Авако

2 хв читати
Знайдено архів Януковича, який допоможе розслідуванняю його злочинів - Авако

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що вдалося знайти архіви документів колишнього президента України (2010-2014) Віктора Януковича та членів його сім'ї, які допоможуть розслідувати здійснювані ними злочини.

"У нас в руках один з найбільших архівів Віктора Федоровича Януковича: оригінали документів на Межигір'я, оригінали документів та проведення з МАКО (компанія, очолювана сином В. Януковича Олександром - ІФ), особисті документи Януковича – посвідчення, обігові рахунки низки компаній, зокрема закордонних", - сказав А. Аваков на засіданні Кабміну в середу.

Пізніше глава МВС написав на сторінці у Fcebook: "Національна поліція України, разом з LФС і Генпрокуратурою провели спецоперацію, в результаті якої в нашому розпорядженні опинилася значна частина особистого архіву "сім'ї" Януковича з особистими документами екс-президента, його фінансових операцій, печатки та документи більш ніж 300 офшорних компаній, документи розрахунків від "Танталіту" до "МАКО" і банків Януковича, оригінали документів на власність від Межигір'я до Хонки, від Гонконгу до Швейцарії... Схеми виведення коштів".

У свою чергу, начальник Головного слідчого управління – заступник голови Нацполіції України Олександр Вакуленко зазначив, що слідчі Нацполіціїза матеріалами фіскальної служби відкрили кримінальне провадження за фактом існування та діяльності конвертаційних центрів, що займались "відмиванням" бюджетних коштів.

"Вчора слідчі спільно з оперативними працівниками на одній із приватних квартир Києва провели обшук, під час якого була вилучена значна частина архіву родини Януковича", - сказав він.

О. Вакуленко зазначив, що серед вилученого – печатка офшорних фірм, банківські документи, "які розкривають злочинні схеми, за допомогою яких розкрадали бюджетні кошти", особисті документи В. Януковича, документація на нерухомість, зокрема, на придбання "Межигір'я", на земельну ділянку і будинок на Оболонській набережній, машиномісця у різних частинах столиці, земельну ділянку в 5 га в с. Нові Петрівці.

"Зараз слідчі Нацполиции спільно з представниками Генпрокуратури процесуально оформляють документи для закріплення їхньої доказової значущості та подальшого використання в суді", - наголосив заступник голови Нацполіції.

У свою чергу, перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан наголосив, що вже заблоковано низку банківських рахунків, зараз слідчі з'ясовують, які саме кошти зберігаються на цих рахунках для виявлення схем, за якими ці кошти "відмивалися" і виводилися з України, "а також для повернення цих коштів до країни".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА