17:31 16.12.2015

Борис Колесніков вніс заставу за екс-заступника міністра юстиції Іващенка - Лукаш

2 хв читати
Борис Колесніков вніс заставу за екс-заступника міністра юстиції Іващенка - Лукаш

За адвоката екс-міністра юстиції України Олени Лукаш, колишнього заступника міністра юстиції Юрія Іващенка вніс заставу колишній народний депутат від Партії регіонів бізнесмен Борис Колесніков, повідомила О.Лукаш.

"Сьогодні Борис Колесніков вніс заставу за мого друга і захисника Юрія Іващенка. Я висловлюю йому найглибшу вдячність за це. Дякую", - написала О.Лукаш на своїй сторінці у Facebook у середу.

Вона зазначила, що Ю.Іващенко та Б.Колесніков ніколи не були знайомі, а про внесення застави попросила вона особисто.

"Про заставу просила я. Просила щиро, як ніколи б не попросила за себе. Просила, розуміючи, що це ще одна застава за мене. Фактично, Юрій Іващенко - заручник ГПУ. Він мій адвокат, який своєю щоденною працею процесуально та публічно розвалив усі епізоди, які мені намагалося висунути слідство. І тому його вирішили відправити до СІЗО, встановивши непомірну заставу. Щоб не заважав", - написала О.Лукаш.

Як повідомлялося, 14 грудня 2015 року Апеляційний суд м. Києва змінив Ю.Іващенку запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2,5 млн грн.

О.Лукаш заявила, що на її адвокатів чинять сильний тиск, а захиснику Юрію Іващенку слідчі висунули підозру в співучасті в розкраданні 2,5 млн грн бюджетних коштів. За її словами, "відстояти адвоката Юрія Іващенка в українських та європейських судах - справа честі".

Як відомо, Ю.Іващенко був заступником міністра юстиції - керівником апарату, коли відомство очолювала О.Лукаш. Його було призначено на цю посаду у вересні 2013 року указом на той момент президента Віктора Януковича. Раніше Ю.Іващенко близько місяця очолював Службу міністра юстиції, а до цього обіймав посаду помічника першого заступника голови Адміністрації президента - представника президента в Конституційному Суді, яким на той час була О.Лукаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА