18:23 17.12.2015

Підвищення ставок ФРС матиме обмежений вплив на Україну - глава НБУ

1 хв читати
Підвищення ставок ФРС матиме обмежений вплив на Україну - глава НБУ

Рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США щодо підвищення процентних ставок матиме обмежений вплив на Україну, повідомила глава Національного банку Валерія Гонтарева.

"Країни з ринками, що розвиваються, до яких належить і Україна, зіткнуться з підвищенням вартості запозичень і зростанням тиску на курс своїх національних валют. Утім цей чинник матиме обмежений вплив на Україну, оскільки в найближчій перспективі ми будемо спиратися на підтримку офіційних кредиторів, а не на приватний капітал", - сказала вона під час прес-конференції в Києві в четвер.

Як повідомлялося, ФРС США за підсумками засідання 15-16 грудня підняла процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів - до цільового діапазону 0,25-0,50% річних.

До цього базова ставка залишалася на безпрецедентно низькому рівні (0-0,25%) протягом семи років, із грудня 2008 року. У 2008 році ставка знижувалася сім разів. Останнє підвищення було зроблено в червні 2006 року.

Водночас засідання комітету ФРС щодо відкритих ринків (FOMC) підняло ставку дисконтування з 0,75% до 1%.

В майбутньому Федрезерв має намір "уважно відстежувати" фактичну інфляцію з метою визначення темпів підвищення ставок. З урахуванням поточної кон'юнктури таке підвищення буде поступовим, довгостроковий цільовий показник на поточний цикл - 3,5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА