17:54 22.12.2015

Порошенко з дружиною в Єрусалимі віддали данину пам'яті жертвам голокосту

2 хв читати
Порошенко з дружиною в Єрусалимі віддали данину пам'яті жертвам голокосту

Під час державного візиту до Ізраїлю президент України Петро Порошенко разом із дружиною відвідали Меморіальний комплекс голокосту "Яд Вашем".

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко зазначив, що цей меморіал нагадує новітнім поколінням про жахливі злочини Другої світової війни та трагедію голокосту.

За словами президента, Україна є однією серед чотирьох націй, що дали "Праведників світу" - людей, які рятували євреїв за часів нацизму. П.Порошенко нагадав, що в наступному, 2016 року, Україна вшановуватиме пам'ять жертв Бабиного Яру, в якому 75 років тому нацистами було знищено багато євреїв.

"Ми відзначимо цю трагічну дату на найвищому рівні", - сказав президент і закликав долучитися до вшанування цих роковин і до участі в цих заходах.

Глава держави наголосив, що "це важливо для всього світу, особливо зараз, перед загрозою тероризму для глобальної безпеки".

Президентське подружжя встановило вінок до пам'ятника жертвам голокосту, відвідало експозицію музею та Дитячий меморіал. Президент із дружиною запалили Вічний вогонь у залі пам'яті про 6 мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів.

Петро та Марина Порошенки також відвідали Меморіальний комплекс "Гора Герцль", де встановили вінок до могили Теодора Герцля - єврейського громадського та політичного діяча, ідеолога створення єврейської держави.

Церемонію покладання квітів на Горі ім. Герцля нещодавно включено до протокольної частини офіційних візитів іноземних делегацій високого та найвищого рівнів до Ізраїлю. Нововведення були запроваджені в контексті святкування у 2010 р. 62-ї річниці незалежності Ізраїлю та святкування 150-ї річниці з дня народження Т.Герцля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА