12:04 23.12.2015

Президент ветував закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

1 хв читати
Президент ветував закон про роздержавлення друкованих ЗМІ

Президент Петро Порошенко наклав вето на закон №1123 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" та направив свої пропозиції.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, пропозиції до закону було направлено 21 грудня.

Наразі текст пропозицій на сайті відсутній, проте раніше деякі ЗМІ оприлюднили текст пропозиції президента. Згідно з цим текстом, закон не може бути підписаний, оскільки він не передбачає норми, згідно з якою після виходу держави із засновників має зберігатися мова видання.

"За такого підходу є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення", - йдеться в документі. У зв'язку з цим президент запропонував пункт 2 частини 1 статті 3, частину 4 статті 5, статтю 7 після слів "цільового призначення" доповнити словами "мова видання".

Президент також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, зокрема Верховної Ради, президента, Кабінету Міністрів, цим законом не регулюються.

Як повідомлялося, 24 листопада 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон №1123 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", згідно з яким органи державної влади України не зможуть виступати засновниками та співзасновниками друкованих ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА