14:09 23.12.2015

Україна працює над відкриттям ринку КНР для українського м'яса – Мінагропрод

2 хв читати
Україна працює над відкриттям ринку КНР для українського м'яса – Мінагропрод

Україна працює над можливістю відкриття ринку Китайської Народної Республіки для українських виробників м'ясної продукції та ковбасних виробів.

Як повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства, про це повідомила заступник міністра Владислава Рутицька під час "круглого столу" щодо розвитку українсько-китайських відносин у сфері тваринництва за участю Надзвичайного і Повноважного Посла КНР в Україні Чжан Сіюня, найбільших українських виробників, представників Китайської Торговельної Асоціації.

"У нас є "зелений прапор" від КНР на постачання продовольчої продукції - кондитерських виробів, цукру, іншої продукції. У цьому році КНР відкрила для нас ринок молочної продукції, ми сподіваємося на відкриття дуже скоро ринку соняшникового шроту, ягід, ми працюємо з відповідними службами КНР щодо можливості відкриття ринку м'яса", - цитують слова В. Рутицької.

Заступник міністра зазначила, що в 2015 році КНР був імпортером №1 української аграрної і продовольчої продукції. За 10 місяців 2015 року Україна експортувала до КНР продукції на $1,1 млрд, що в 2,3 рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

"Уряд Китаю підтримує розвиток України в усіх сферах. Дуже важливою для нас є підтримка сільського господарства та зростання товарообігу між КНР та вашою країною. Зараз треба зробити акцент на виконанні тих домовленостей, які вже існують, та активізувати нові напрями роботи", - додала вона.

Як повідомлялося з посиланням на митну статистику, оприлюднену Державною фіскальною службою (ДФС), Україна в січні-жовтні 2015 року експортувала 23,795 тис. тонн свинини, що в 3,8 рази більше, ніж за аналогічний період 2014 року. У грошовому вираженні експорт цієї продукції за 10 місяців становив $49 млн ($18,67 млн за 10 місяців 2014 року).

Постачання за кордон м'яса птиці і субпродуктів скоротилися на 4% - до 136,902 тис. тонн. Цього виду м'яса було експортовано на суму $193,324 млн.

У 2014 році Україна наростила експорт свинини удвічі – до 9,4 тис. тонн, м'яса птиці та субпродуктів – на 20%, до 174,7 тис. тонн. Водночас імпорт свинини впав уп'ятеро – до 30,8 тис. тонн, а м'яса птиці – на 14,2%, до 61 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА