15:06 23.12.2015

Голова департаменту культури Москви не підтверджує закриття Бібліотеки української літератури

2 хв читати
Голова департаменту культури Москви не підтверджує закриття Бібліотеки української літератури

Голова департаменту культури Москви Олександр Кібовський спростував інформацію про плани щодо закриття Бібліотеки української літератури.

"Я не знаю, звідки взялися такі апокаліптичні плани. Ця бібліотека - єдина в нашій мережі, яка має такий національний аспект. Ніяких планів про те, що потрібно когось звільнити чи скоротити, немає", - сказав О.Кібовський у середу в інтерв'ю "Русской службе новостей".

За словами чиновника, бібліотека набуде нових функцій. "Сьогодні функція отримання друкованого джерела відходить на другий план, оскільки є електронні видання, є спеціалізовані ресурси. Сьогодні це вже культурний центр, місце зустрічей, спілкування, проведення дозвілля", – зазначив він.

Голова департаменту наголосив, що Бібліотека української літератури переходить із відання департаменту культури в зону відповідальності департаменту національної політики, міжрегіональних зв'язків і туризму з 1 січня 2016 року.

21 грудня адвокат директора української бібліотеки Наталії Шаріної Іван Павлов заявив, що заклад можуть розформувати. "З моїх джерел: московська влада на початок наступного року має намір скасувати Бібліотеку української літератури і на її місці створити мультимедійний центр слов'янських народів", - сказав І.Павлов "Інтерфаксу".

За його інформацією, бібліотеку передано з відання департаменту культури Москви департаменту національної політики. "Новий департамент і прийняв рішення розформувати фонди бібліотеки, проте вони поки що не знають, що робити з людьми, які там працюють, адже згідно із законом просто так їх звільнити не можна", - стверджував адвокат.

28 жовтня у Бібліотеці української літератури відбулися обшуки, її директора Н.Шаріну затримали, стосовно неї було порушено кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті та ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно із заявами Слідчого комітету, стало поширення серед відвідувачів бібліотеки видання українського націоналіста Дмитра Корчинського, яке було визнано судом екстремістським матеріалом і заборонено до використання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА