12:07 24.12.2015

Супутники і РЛС Америки відстежуватимуть пересування Санта-Клауса планетою напередодні західного Різдва

2 хв читати
Супутники і РЛС Америки відстежуватимуть пересування Санта-Клауса планетою напередодні західного Різдва

Напередодні західного Різдва Об'єднане командування повітряно-космічної оборони північноамериканського континенту (НОРАД) за традицією відстежуватиме пересування Санта-Клауса планетою.

У цьому році виповнюється 60 років відтоді, як у штаб НОРАД, який розташований на авіабазі "Паттерсон" в штаті Колорадо, було започатковано цю традицію.

Виліт саней Санта Клауса очікується орієнтовно о 3:00 ночі 24 грудня за американською "гірською часовою зоною" (13:00 МСК).

Санта Клаус і його вірний помічник олень Рудольф вирушать у кругосвітню подорож з Північного полюса, що завершиться опівночі на четвер за місцевим часом штату Колорадо.

Стежити за пересуванням Санта-Клауса і оленя Рудольфа, що везтимуть санчата з подарунками, будуть близько 50 РЛС, розміщених у різних районах США і Канади. Крім того, супутники з інфрачервоними сенсорам на геостаціонарній орбіті відстежуватимуть політ, вловлюючи випромінювання, що надходить від теплого носа Рудольфа.

Доки не почалося відстеження пересування Санта Клауса, гості веб-сайта http://www.noradsanta.org можуть "відвідати" село Санти. Там є бібліотека, де можна більше дізнатися про Санта Клауса, також тут можна ознайомитися з усіма параметрами чарівної упряжі, на якій він здійснить навколосвітню подорож. У бібліотеці є також інформація про різдвяні та новорічні традиції в різних країнах світу.

Окрім бібліотеки, на сайті можна відвідати кінотеатр або послухати улюблені музичні композиції Санта-Клауса. Крім цього, відвідувачам сайта пропонують зіграти в класичну новорічну аркаду.

Традиція відслідковувати переміщення головного різдвяного персонажа зародилася в НОРАД у 1955 році, коли в одній американській газеті з'явилося оголошення з номером телефону, зателефонувавши на який можна було поговорити з Сантою". Але в оголошення вкралася помилка. У результаті діти почали потрапляти в штаб-квартиру командування ППО континентальної частини США (попередника НОРАД), після чого, починаючи з 1958 року, військові взяли на себе святковий обов'язок щорічно повідомляти всім бажаючим про пересування Санта Клауса.

Раніше про те, де наразі перебувають санчата Санти, можна було дізнатися, лише зателефонувавши за телефоном. З 1998 року за польотом Санта Клауса можна простежити в Інтернеті.

На сьогодні веб-сайт Санти доступний восьмома мовами: англійською, французькою, іспанською, португальською, німецькою, італійською, японською і китайською.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА