14:52 28.12.2015

Дворівневих тестів ЗНО з української мови та математики у 2016 році не буде – УЦОЯО

2 хв читати
Дворівневих тестів ЗНО з української мови та математики у 2016 році не буде – УЦОЯО

Від тестів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) дворівневої складності, які були введені в 2015 році з української мови, літератури та математики, в 2016 році вирішили відмовитися, повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій.

"Вирішено, що в цьому році ми його (дворівневе оцінювання – ІФ) практикувати не будемо. Основне тут те, що цей тест не має великого попиту у вишах, для яких він був визначений у минулому році", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

В. Карандій зазначив, що підготовка до ЗНО 2016 року йде згідно із затвердженим планом. Реєстрація на тестування розпочнеться 1 лютого і триватиме до 4 березня 2016 року.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня з тесту з української мови і літератури, математику абітурієнти складатимуть 11 травня, а історію України – 13 травня.

"Результати оцінювання з цих предметів будуть зараховані як результати державної підсумкової атестації за результатами загальноосвітньої школи", - зазначив В. Карандій.

Зовнішнє оцінювання з інших предметів триватиме з 3 до 17 червня.

Додаткову сесію тестування заплановано провести з середини червня до початку липня для тих осіб, які не зможуть пройти оцінювання під час основної сесії.

Абітурієнти можуть 5-30 січня 2016 року зареєструватися на пробне тестування, що відбудеться на початку квітня. Його вартість становитиме 111 грн за один предмет.

Директор УЦОЯО також зазначив, що розпочалася робота з модернізації інформаційної системи та створення комплексної системи захисту інформації.

Як повідомлялося, серед нововведень при проходженні ЗНО в 2015 році були введені тести двох рівнів складності з української мови, літератури та математики. Виші в умовах прийому мали вказати, тест якого рівня має бути наданий абітурієнтом при вступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА