15:11 28.12.2015

Закон щодо прийняття місцевого бюджету до 25 грудня виконали лише 12 з 17 міст

1 хв читати
Закон щодо прийняття місцевого бюджету до 25 грудня виконали лише 12 з 17 міст

Норму Бюджетного кодексу про обов'язкове ухвалення місцевого бюджету до 25 грудня виконали лише 12 з 17 міст України, які потрапили під проміжний моніторинг першого українського індексу прозорості, участі та сумлінності, заявляє директор фонду "Відкрите суспільство" Іван Сікора.

"Станом на 25 грудня ухвалено лише 12 з 17 місцевих бюджетів. Досі не прийняті бюджети на наступний рік у Дніпропетровську, Миколаєві, Черкасах, Чернігові, Сєвєродонецьку", - розповів В. Сікора на прес-конференції в понеділок у Києві.

Згідно з результатами моніторингу, бюджети на 2016 рік прийняті у Києві, Одесі, Чернівцях, Сумах, Івано-Франківську, Львові, Ковелі, Білозерці, Вознесенську, Здолбунові, Чугуєві, Ізмаїлі. За словами директора фонду, остаточні результати моніторингу будуть оприлюднені в січні наступного року після ухвалення всіх місцевих бюджетів.

В. Сікора також заявив про намір звернутися до Мінфіну України і з'ясувати, чому норми бюджетного кодексу не дотримуються на місцевому рівні і хто за це має нести відповідальність.

Моніторинг аналізу ситуації щодо оприлюднення та затвердження місцевих бюджетів у 17 містах України проводили Фонд "Відкрите суспільство", "Одеська організація Комітету виборців України" разом із партнерами в 15 містах в рамках громадського партнерства "За прозорі місцеві вибори".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА