12:14 13.10.2021

Стефанчук прогнозує, що законопроект про місцевий референдум можуть винести на розгляд Ради в першому читанні до нового року

2 хв читати
Стефанчук прогнозує, що законопроект про місцевий референдум можуть винести на розгляд Ради в першому читанні до нового року

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук прогнозує, що законопроект про місцевий референдум може бути винесено на розгляд у першому читанні в парламенті до нового року.

"Це якраз і було моїм спотиканням з Дмитром Олександровичем (Разумковим, екс-спікером - ІФ), тому що ще в червні я попросив направити його (законопроект про місцевий референдум - ІФ) до Венеціанської комісії, а він відповів мені, що, на жаль, Венеціанська комісія завантажена і ми не будемо направляти туди законопроект. Тому зараз він перебуває на розгляді в комітеті. І я дуже сподіваюся, що після того, як ми пройдемо цей тиждень, обов'язково внесемо його до порядку денного... Я думаю, що до нового року принаймні до першого читання його буде внесено до зали", - сказав Стефанчук, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він наголосив, що ВР і, зокрема, команда монобільшості мають намір завершити "всі ці класні ініціативи, розпочаті в плані народовладдя".

"Ми вже ухвалили закон про всеукраїнський референдум, зараз ми хочемо обговорити і прийняти спочатку в першому, а потім у другому читанні закон про місцевий референдум, потім ми хочемо узаконити і зробити якусь загальну обов'язковість петицій. Потім хочемо вирішити питання, пов'язані з розширенням народовладдя в інших сферах, зокрема це світові суди, це суд присяжних, щоб запрацював, це колективний позов, коли люди можуть об'єднатися і подати один позов до суду і колективно відстоювати інтереси", - уточнив спікер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА