09:26 29.12.2015

Суд дозволив Лукаш виїжджати за кордон

2 хв читати
Суд дозволив Лукаш виїжджати за кордон

Солом'янський районний суд Києва повернув екс-міністру юстиції України Олені Лукаш заставу та закордонні паспорти, повідомляє колишній перший заступник глави Адміністрації президента України Андрій Портнов.

"Держава повністю повертає заставу і закордонні паспорти. Відсьогодні Олена також більше не обмежена в пересуванні і може виїхати за кордон", - написав А. Портнов на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він також виклав на своїй сторінці копію відповідної постанови суду.

"Клопотання начальника шостого відділу процесуального керівництва державного звинувачення та представництва в суді Спеціальної антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції Козачина С. С. про продовження терміну виконання підозрюваною Лукаш Оленою Леонідівною покладених на неї обов'язків відповідно до ч. 5 ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України залишити без задоволення. Постанова суду оскарженню не підлягає", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, 5 листопада Служба безпеки України затримала О. Лукаш. Прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що зібрано інформацію, що може підтверджувати скоєння нею злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Правоохоронні органи також вивчать можливу причетність екс-глави Мін'юсту до кількох злочинів, зокрема подій на Майдані, ухвалення "диктаторських законів".

6 листопада Печерський районний суд Києва постановив взяти О. Лукаш під варту з правом застави в 5 млн 115,6 тис. грн. Того ж дня народний депутат України з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський вніс зазначену заставу. 9 листопада О. Лукаш було звільнено, свої паспорти вона здала слідчому, за рішенням суду їй видано електронний браслет. Екс-міністру заборонено залишати територіальні межі Києва.

18 листопада Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА