14:06 29.12.2015

"Укртранснафта" в 2015 р. збереже минулорічний рівень транзиту нафти

2 хв читати
"Укртранснафта" в 2015 р. збереже минулорічний рівень транзиту нафти

ПАТ "Укртранснафта" в 2015 році збереже обсяг транзиту нафти через територію країни на рівні дещо вищому за 15 млн тонн, що відповідає показнику 2014 року, повідомив генеральний директор ПАТ "Укртранснафта" Микола Гавриленко.

"Основний обсяг нафти транспортується в режимі "транзит" по нафтопроводу "Дружба" з Росії в Угорщину і Словаччину. На цьому напрямку є незначне падіння, але, думаю, до кінця року ми вийдемо на плановий показник - дещо більше від 15 млн тонн", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами глави "Укртранснафти", прокачування нафти для українських НПЗ за підсумками року становитиме близько 1,5 млн тонн.

М.Гавриленко зазначив, що на сьогодні трьох філій, що входять до компанії, - "Придніпровські магістральні нафтопроводи" ("ПДМН"), "Південні магістральні нафтопроводи" ("ЮМН") і "Магістральні нафтопроводи "Дружба" - тільки останній є прибутковою. Велика кількість нафтопроводів на сьогодні не задіяна і заповнена консервантом.

"Щоб відповісти на запитання, чи доцільно підтримувати невживані нафтопроводи, необхідно провести серйозні переговори за участю представників усіх зацікавлених сторін - держави, власників НПЗ, трейдерів. У держави м бутєи середньо- і довгострокове бачення задоволення потреби внутрішнього ринку в нафтопродуктах", - заявив глава "Укртранснафти".

Як повідомлялося, транзит нафти територією України в країни Європи в 2014 році скоротився на 3,6% (на 564,6 тис. тонн) порівняно з 2013 роком - до 15 млн 12,6 тис. тонн.

Оператором нафтотранспортної системи України є "Укртранснафта", 100% акцій якої в управлінні НАК "Нафтогаз України". Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тис. км проходить територією 19 областей України.

Повний текст інтерв'ю розміщений на сайті агентства в розділі "Ексклюзивні інтерв'ю".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА